Match Plan begeleidt VDA Group bij volledige verkoop van dochterondernemingen

Beschrijving

Match Plan heeft VDA Group begeleid bij de volledige verkoop van de dochterondernemingen Van den Akker Electric Engineering en Van den Akker Montage & Assemblage aan private equity partij VADO, via de Verhoeven Family of Companies. De overname sluit goed aan bij de buy-and-build strategie om de Verhoeven Family of Companies verder te laten groeien.

Over Van den Akker Engineering

Van den Akker Electric Engineering is opgericht in 1999 en is een gespecialiseerde onderneming in de ontwikkeling van industriële automatisering. Ze maken gebruik van de laatste technieken, zoals vision, robots, zelfrijdende voertuigen etc. Van den Akker is wereldwijd actief voor klanten in sectoren als Agro & Food, Chemie & Farma, Automotive, Logistiek en Energie & Water. Ze ondersteunen hun klanten op het gebied van haalbaarheidsstudies en conceptontwikkeling, soft- en hardware engineering, en mechanische constructie en oplevering.

Over VADO

VADO is een Nederlandse, lang termijn, investeringsmaatschappij. Na de verkoop van de DAF-bedrijven in de jaren zeventig en tachtig is VADO zich gaan richten op investeringen in de maakindustrie. Diverse portfolio-bedrijven behoren al ruim twintig jaar tot de VADO familie. Vandaag de dag bestaat VADO uit een team met veel industriële ervaring dat, vanuit Eindhoven, een portfolio van circa twintig maakbedrijven beheert.

Rol van Match Plan

Match Plan heeft eerst een high level waardering opgesteld en hebben op basis daarvan vervolgens begeleiding geboden bij de onderhandelingen met de kandidaat-koper. Daarnaast hebben we het boekenonderzoek begeleid en gecoördineerd en hebben we begeleiding geboden bij het opstellen en uitonderhandelen van de transactiedocumentatie.

Vanuit Match Plan zaten Niels AnsemsLucas Troelstra en Miranda van der Nat in het dealteam.

Match Plan Fusies en Overnames
  • Nassau Ouwerkerkstraat 3

    2596 CC Den Haag

  • + toon alle adressen

  • Pandhuijsenpad 5

    5038 CV Tilburg