Aankoop Sungard Availability Services Luxembourg SA en Belgium NV

Beschrijving

Begin november heeft het Nederlandse COIN International de Belgische en Luxemburgse activiteiten overgenomen van het internationaal opererende Sungard. Daarmee is COIN nu marktleider in de Benelux als het gaat om fysieke kantoor-uitwijk. Stratfield adviseerde en begeleidde COIN bij de overname.

COIN was al marktleider in Nederland voor fysieke kantoor-uitwijk. Daarnaast biedt COIN gezekerde online continuïteit, cyber security oplossingen en data recovery & cloud services aan. COIN mag vele gerenommeerde financiële dienstverleners en instellingen, overheidsorganen, toezichthouders, logistieke organisaties en medische bedrijven en instellingen tot zijn klantenkring rekenen. Zij nemen services af als bijvoorbeeld werkplek-, data-en/of telefonie-recovery als zij geconfronteerd worden met cyber- en ransomware incidenten, stroomstoringen of andere calamiteiten als brand.

Complex
De overname van de Belgische en Luxemburgse Sungard-services past in de groeistrategie van COIN. Wel was de overname door de organisatievorm van Sungard complex. Leendert Stam van Stratfield daarover: ‘Zoals gezegd heeft COIN niet heel Sungard overgenomen, maar enkel de Belgische en Luxemburgse activiteiten. Een complicerende factor was de verwevenheid van deze activiteiten met de internationale organisatie van Sungard. Zo vond ondersteuning plaats vanuit Sungard Frankrijk en zetelde het management in de UK. Terwijl de Sungard-directie en de corporate finance begeleiding weer opereerden vanuit de VS. Dat maakt dat het op elkaar afstemmen en integreren van activiteiten en processen na de transactie heel secuur moet gebeuren. En ja, dat had uiteraard ook invloed op de afspraken die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst.’

 

Goede deal
De relatie tussen COIN en Stratfield gaat terug tot in 2018. Richard Zwart van Stratfield: ‘Toen mochten wij een management buy-out begeleiden. Daarna is het contact gebleven. Daarmee was Stratfield ook de aangewezen partij om de directie van COIN te adviseren en te begeleiden bij de overname. Dat heeft geleid tot een voor alle partijen goede deal, die begin november is beklonken. Dat Stratfield en COIN alle vertrouwen hebben in elkaar én in de toekomst, blijkt wel uit het feit dat wij ook zelf hebben geparticipeerd in de overname van Sungard met risicodragend kapitaal.’

Quote door adviseur

 

Leendert Stam: “Zoals gezegd heeft COIN niet heel Sungard overgenomen, maar enkel de Belgische en Luxemburgse activiteiten. Een complicerende factor was de verwevenheid van deze activiteiten met de internationale organisatie van Sungard. Zo vond ondersteuning plaats vanuit Sungard Frankrijk en zetelde het management in de UK. Terwijl de Sungard-directie en de corporate finance begeleiding weer opereerden vanuit de VS. Dat maakt dat het op elkaar afstemmen en integreren van activiteiten en processen na de transactie heel secuur moet gebeuren. En ja, dat had uiteraard ook invloed op de afspraken die zijn vastgelegd in de koopovereenkomst.”

Stratfield Corporate Finance
  • Zwartewaterallee 46

    8031 DX Zwolle