Stratfield leidt aandelenoverdracht SnelStart in goede banen

Beschrijving

Het oorspronkelijke Texelse SnelStart is al meer dan 40 jaar ontwikkelaar en leverancier van slimme boekhoudpakketten voor ondernemers. Recent droeg de familie Ploeg, aandeelhouders van SnelStart, hun aandelen over aan de huidige directie. Stratfield leidde de overdracht in goede banen.

Meer dan 40 jaar geleden richtte de familie Ploeg SnelStart op om de administratie van ondernemers makkelijker te maken. Anno 2022 maken meer dan 100.000 ondernemers gebruik van de boekhoudapplicaties en -software SnelStart  en wordt kantoor gehouden in Alkmaar. Maar nieuwe tijden brengen nieuwe uitdagingen met zich mee. Uitdagingen, waar de nazaten van de oprichter zich minder senang bij voelden. Reden om hun aandelen over te dragen aan de zittende directie, bestaande uit Frits Ploeg en Herman Weessies.

Emoties
Stratfield adviseerde en begeleidde het proces van de aandelenoverdracht. Volgens Leendert Stam van Stratfield komen bij een aandelenoverdracht in een familiebedrijf altijd emoties om de hoek kijken. ‘Het is de kunst daar tussen door te laveren, zonder dat je de zakelijke stip op de horizon uit het oog verliest. Ook bij de aandelenoverdracht van SnelStart hebben we voor alle betrokkenen voldoende waarde weten te creëren én te behouden. Met de aandelenoverdracht heeft de nieuwe directie nu volop de ruimte en de mogelijkheden om SnelStart verder te laten groeien met hedendaagse inzichten en een moderne directievoering. Terwijl de nazaten van de familie Ploeg de comfortabele rust ervaren dat ‘hun’ bedrijf nog steeds in goede en vertrouwde handen is.

Quote door adviseur

Leendert Stam: “Het is de kunst om tussen de emoties door te laveren, zonder dat je de zakelijke stip op de horizon uit het oog verliest.”

Stratfield Corporate Finance
  • Zwartewaterallee 46

    8031 DX Zwolle