Taurus Corporate Finance - Expro it

Beschrijving

EXPRO it biedt de zakelijke gebruiker een compleet portfolio aan clouddiensten. Van een enkele mailbox in de Cloud tot een complete virtuele werkplek. EXPRO it werkt volgens de gedachte dat iedereen op elk gewenst apparaat, op elke locatie en op elk moment wil kunnen werken. De afgelopen jaren is EXPRO sterk gegroeid en kent zij naast it-dienstverlening met EXPRO engineering en EXPRO telecom een tweetal andere disciplines.

EXPRO it ziet volop kansen in de IT-markt, maar beseft ook dat er een consolidatieslag gaande is in de markt van Managed Service Providers. EXPRO it heeft daarbij ingezet op groei, zowel autonoom als via overnames teneinde (zelfstandig) positie te verwerven in het IT-landschap en op die wijze optimaal en efficiënt voor klanten te kunnen blijven werken. EXPRO it heeft Taurus Corporate Finance ingeschakeld voor het begeleiden van overnames.

Taurus heeft het management van EXPRO benaderd met de propositie Die Computer in Laren (Gld.). Een korte introductie gevolgd door een heldere analyse van Die Computer en de mogelijkheden voor het structureren van de overname werden snel vervolgd door een kennismaking met de eigenaar van Die Computer. Er ontstond een klik tussen partijen en de denk- en handelswijze van EXPRO it en Die Computer bleken sterk overeen te stemmen, waardoor koper en verkoper als snel concludeerden dat sprake was van een match. Na de onderhandelingen en de uitvoering van het due diligence onderzoek is de hele deal in een kort tijdsbestek gerealiseerd.

Joost le Loux, één van de eigenaren en general manager van EXPRO: ‘Gert-Jan heeft ons pro-actief benaderd met de mogelijkheid om Die Computer over te nemen. Aangezien wij op zoek waren naar uitbreiding kwam deze mogelijkheid op het juiste moment. Een heldere toelichting van de propositie en het aankoopproces hebben bij ons het vertrouwen gewekt dat Taurus ons in dit traject kon ondersteunen. En dat is ook zo gebleken. Zowel in de onderhandelingen, begeleiding van het due diligence alsmede het financieringstraject hebben we zeer prettig samengewerkt. De focus lag continu op het gezamenlijk toewerken naar de deal.’

Taurus Corporate Finance
  • Bergweidijk 22

    7418 AA Deventer