Taurus Corporate Finance - Riwald Recycling

Beschrijving

Het merk 'Riwald' zal wereldwijd door ArcelorMittal worden gepositioneerd in de recycling/downstream-markt. De overname stelt het familiebedrijf Riwald in staat om zijn state-of-the-art recyclingtechnieken verder te ontwikkelen en ArcelorMittal om zijn propositie in de downstream-markt te versterken.

Riwald is een toonaangevende speler in de circulaire metaal-recyclingmarkt. Met twee verwerkingslocaties in Nederland heeft ze mondiaal een voorsprong op het gebied van duurzaamheid, kennis en innovatie.

Met haar state-of-the-art machinepark in Almelo zet Riwald metaalafval om tot volledig herbruikbare hoogwaardige metalen. In Beverwijk beschikken ze over een ‘deep-see’ export-locatie.

ArcelorMittal is de op één na grootste staalproducent ter wereld en staat genoteerd aan de beurzen van New York, Amsterdam, Parijs, Luxemburg en Spanje. Zij hebben de ambitie om in 2050 emissieneutraal te kunnen werken. Metaalrecycling vormt hierbij een essentieel onderdeel.

De samenvoeging geeft Riwald de mogelijkheid om haar voorsprong verder uit te bouwen en internationaal te groeien. ArcelorMittal biedt het mogelijkheden om haar andere recyclingsbedrijven in te richten volgens de modernste standaarden. Het merk ‘Riwald’ wordt behouden en wordt wereldwijd verder uitgerold door ArcelorMittal.

Riwald is een familiebedrijf dat door de drie broers Huzink is uitgebouwd. Na het wegvallen van Richard Huzink in 2013 hebben Ewald en Gert Huzink de onderneming succesvol door laten groeien. Zij zien de overname als een belangrijke erkenning van hun jarenlange investering in verduurzaming binnen de sector. ‘Het is prachtig om een bedrijf dat ruim 30 jaar geleden is gestart met recycling over te dragen aan één van de meest succesvolle bedrijven in deze branche.

Ewald en Gert Huzink: ‘Bij de start van het traject moesten we een keuze maken tussen Taurus Corporate Finance en partijen van de Amsterdamse Zuidas. We zijn blij dat we voor Taurus hebben gekozen. Ze hebben ons professioneel door het hele proces geleid en ervoor gezorgd dat we met een geselecteerd aantal mondiale strategen aan tafel kwamen. ArcelorMittal viel direct op omdat wij de focus op verduurzaming van de sector delen. Een verkoopproces met een dergelijke partij vergde nogal wat. Het is goed om bij besprekingen in Londen, Amsterdam en op locatie met vertegenwoordigers uit onder andere Engeland, Frankrijk, Duitsland en Schotland te kunnen vertrouwen op je adviseurs. Tijdens de afrondende onderzoeken heeft het team van Taurus fulltime gezorgd voor een vlot proces en hierdoor hielden wij tijd over voor de business. Oosterse nuchterheid in combinatie met internationale ervaring bleek de sleutel tot succes.

Het team van Taurus bedankt Ewald, Gert, hun collega’s en hun andere adviseurs voor het in ons gestelde vertrouwen en voor de vlotte samenwerking.

Taurus Corporate Finance
  • Bergweidijk 22

    7418 AA Deventer