Schoonmaakbedrijf te koop gevraagd

Gezocht wordt naar een passend schoonmaakbedrijf in de Haaglanden en omstreken. Neem contact op via Brookz

OMZET

van: € 50.000
tot: € 500.000

WINST

Op aanvraag

AANTAL FTE

Op aanvraag

REGIO

West Nederland

SECTOR

Overig

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#29304

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Graag komen we in contact met eigenaren / directeuren van een passend schoonmaakbedrijf in de Haaglanden en omstreken. We zijn een klein en groeiend schoonmaakbedrijf dat zich primair richt op schoonmaakdiensten en glasbewassing bij bedrijven, bungalowparken en VvE’s. Vanuit onze strategie richten we ons op een groeiversnelling van de omzet en een verdere verbetering van het rendement. Door een slimme planning en organisatie kan de omzet met ongeveer € 1.000.000 groeien en dat is dan ook het doel op korte termijn.

Aankoopmemorandum
Hieronder vindt u een samenvattend overzicht van de wensen in de vorm van een profiel. Een aankoopmemorandum beschrijft de specifieke behoeften meer uitgebreid en gaat ook in op de overnamevoorwaarden en is op verzoek beschikbaar. Het heeft de volgende indeling: 

 • Omschrijving van de gewenste portefeuilles 
 • Locatie van de klanten
 • Gewenste omzetverdeling naar aard en doelgroep
 • Personeel en continuïteit van de directievoering
 • Integratie van de aangekochte onderneming 
 • Voorgestelde transactie en voorwaarden
 • Samenvatting

Bedrijf verkopen?
Overweegt u een verkoop van (een deel van) uw onderneming, een verkoop van een klantenbestand in tranches of bent u op zoek naar een nieuwe uitdaging wilt u ruimte maken om dat te doen? Dan is dit wellicht een goede mogelijkheid voor u om daar invulling aan te geven.

Voldoet uw onderneming c.q. het over te dragen klantenbestand aan de volgende wensen dan behoort een overname middels een activa-passiva transactie zeker tot de mogelijkheden en komen we graag met u in gesprek. 

 • Portefeuille(s) van contracten voor schoonmaakdiensten
 • Kwaliteit en klantgerichtheid maakt deel uit van de bedrijfscultuur 
 • Bereidheid om mee te werken aan het aangaan van vernieuwde contracten met de opdrachtgever(s) 
 • Een minimaal tariefniveau van € 27,50 voor de basisdienstverlening en een minimale marge van 20% op de gefactureerde omzet. 
 • De klanten bevinden zich in ieder geval binnen een staal van 25 kilometer in of rond Den Haag. 
 • De jaarlijkse omzet bedraagt ten minste € 50.000 en maximaal € 500.000. Uiteindelijk bestaat de behoefte om circa € 1.000.000 aan nieuwe opdrachten te verwerven, wat het ook mogelijk maakt om portefeuilles in tranches te verkopen. 

Overname van personeel
Na overname gaat de dienstverlening verder onder de eigen naam van onze klant, waarbij met de oud eigenaar afspraken worden gemaakt over de aard en omvang van de werkzaamheden voor een goede overdracht.

Bereidheid tot het eventueel overnemen van de voorraad ge- en verbruiksgoederen en/of specifiek materieel die gebruikt worden bij de over te nemen opdrachten.

Bovenstaande is geen limitatieve opsomming en niet elk uitgangspunt heeft hetzelfde gewicht. Voldoet u aan de meeste kenmerken maar niet aan alle, dan kan het nog steeds zinvol zijn om in gesprek te gaan. 

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.