Werkzaam in de driehoek Arnhem, Venlo en ‘s-Hertogenbosch

De onderneming betreft een gerenommeerd full service bouwbedrijf met een bestaansrecht van 25 jaar. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 9.000.000

EBITDA

EBITDA € 200.000

AANTAL FTE

21-50

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30196

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een gerenommeerd full-service bouwbedrijf met een bestaansrecht van 25 jaar. Het bedrijf is als betrouwbare zorgvuldige partner actief in de bouw, verbouw en renovatie van bedrijfsgebouwen, hallen, woningen, kantoren, scholen, multifunctionele accommodaties (MFA).

Projecten
Het bedrijf realiseert de projecten voornamelijk voor bedrijven, stichtingen & overheid en particulieren. Daarnaast is zij succesvol actief op het gebied van projectontwikkeling zowel in eigen beheer als in een regionaal samenwerkingsverband.

Bijzonderheden
De organisatie is gespecialiseerd in de (ver-)bouw van scholen en MFA’s en heeft de afgelopen 25 jaar ruime ervaring en expertise opgebouwd in dit segment. De onderneming voert deze projecten deels voor repeterende vaste opdrachtgevers uit.

DGA
De dagelijkse leiding van de organisatie is in handen van de DGA/verkoper. De DGA is samen met zijn sleutelfunctionarissen (projectleider, calculator, uitvoerders) verantwoordelijk voor acquisitie, dagelijkse (project-)leiding, KAM en het calculeren en uitbrengen van offertes op aanbestedingen.

Medewerkers
Het team bestaat in totaal uit ongeveer 25 ervaren en gecommitteerde medewerkers. Hiervan is het overgrote deel uitvoerend personeel (metselaars en timmermannen).

Locatie
De organisatie is gevestigd en werkzaam in de driehoek Arnhem-Venlo-‘s-Hertogenbosch en heeft een loyaal, trouw klantenbestand. Zij heeft, vanuit de partnerschap-gedachte, een duidelijke voorkeur om met vaste regionale leveranciers te werken. De onderneming beschikt over een zeer goed gevulde actuele orderportefeuille. De omvang en diversiteit van projecten is zeer goed te noemen. De organisatie is gevestigd in een huurpand inclusief opslagruimte. Het pand biedt voldoende ruimte voor uitbreiding van werkplekken, indien gewenst. Het huurcontract loopt begin 2022 af, waardoor de onderneming flexibel is qua vestigingsadres en plaats.

Klantrelaties
De onderneming kenmerkt zich door het leveren van een hoge kwaliteit, goede planning en het nakomen van werkafspraken, volgens het A(fspraak) M(aken) E(n) N(akomen)-principe. Er heerst een open cultuur, de lijnen in deze platte organisatie zijn kort en medewerkers zijn (vrijwillig) bereid om een stapje extra te doen. Samen met de opdrachtgevers streeft het bedrijf naar het leveren van een hoge kwaliteit vanuit duurzame oplossingen en een duurzame relatie. 

Reden verkoop 
De DGA kent geen directie opvolging en stopt vanwege de leeftijd. De bouwactiviteiten worden gedreven in een besloten vennootschap.

Beoogde transactie
De beoogde transactiestructuur is een overdracht van 100% van de aandelen. De DGA is zeker bereid om gedurende een aantal jaren verbonden te blijven aan de onderneming, c.q. aan de potentiële koper om de synergie- en implementatiekansen te verzilveren.

Omzet
Indicatie omzet: € 9.000.000,- Indicatie EBITDA: € 200.000,-.

Profiel koper
Het bedrijf is geschikt voor een strategische koper die de groei- en ontwikkelingskansen van zijn onderneming verder kan benutten, een investeringsmaatschappij of een vermogende MBI-kandidaat met affiniteit voor de bouw.

Geheimhoudingsverklaring
Een gedetailleerd informatiememorandum is op aanvraag beschikbaar.

Kantoor uitgelicht

HSA Lawyers

HSA Lawyers is een boutique advocatenkantoor met een focus op M&A, Private Equity, Venture Capital en op ondernemers toegespitst ondernemingsrecht.