Full-service digital agency

Internetbureau met focus op e-commerce

Internetbureau met focus op e-commerce. Ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz

Omzet € 1.750.000

Winst EBITDA € 275.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Media, reclame & communicatie

Branche Online marketingbureaus

LandNederland

RegioMidden

Verkocht
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.750.000
FTE 11-20
Beschrijving

De onderneming is al meer dan 20 jaar actief en is een groeiende digital agency gespecialiseerd in e-commerce (webshops met name, maar ook websites), waarbij producten en diensten elkaar ondersteunen. Het team van supportdesk, online marketing, UX/UI-design, projectmanagers en front- en back-enders richten zich op het online succes van de klanten met hosting, online marketing en development.

Opdrachtgevers
De onderneming heeft veel B2B MKB-klanten in diverse branches, zoals print/grafisch, groothandels, met een in eigen beheer ontwikkelde (IP) dropship-platform dat verder uitgerold kan worden, maar ook retail/etail combinaties. Zowel nationale als internationale klanten worden door de onderneming bediend.

Ontwikkeling
De ondernemer heeft de afgelopen jaren een succesvolle doorontwikkeling doorgevoerd, waarbij de focus lag op het klaarstomen van de onderneming voor verdere groei qua klantsegment en activiteiten. Op het gebied van e-commerce is een sterke propositie neergelegd met een focus op een drietal platformen, een in eigen beheer ontwikkelde middleware oplossing voor het managen van diverse bedrijfsstromen en koppelingen naar diverse externe systemen, zoals SalesForce, SAP Business One, Exact Online, enzovoort. Hiermee is een sterk fundament gelegd voor verdere groei.

Werknemers
De onderneming bestaat uit een team van een kleine 20 professionals, waarvan de meeste in Nederland en enkele in het buitenland. Begin 2021 is geïnvesteerd in de verdere groei door de uitbreiding van het team met kwalitatief goed personeel dat goede perspectieven biedt voor 2022 en verder.

Techniek en infrastructuur
De techniek is met name PHP, Laravel, Symfony. De onderneming heeft de infrastructuur staan met een OTAP-straat en een Zendesk servicedesk en de verdere tools die nodig zijn.

Kerncijfers
De jaaromzet van 2021 is rond de €1.175.000 met een EBITDA van rond de €275.000. Begin 2022 is geïnvesteerd in de in eigen beheer ontwikkelde middleware oplossing waarmee een recurring revenue opportunity is gecreëerd voor de toekomst. De verwachte omzet en EBITDA in 2022, rekening houdende met deze interne investering, zijn respectievelijk circa €1.250.000 en circa €300.000.

Reden voor verkoop
De ondernemer ziet synergie-kansen bij het opgaan in/samengaan met een onderneming met aanvullende kwaliteiten en marktbereik om hiermee verder en harder te groeien. Hiermee kunnen de kwaliteiten van het personeel en het huidige portfolio goed tot zijn recht komen, terwijl tegelijkertijd enkele schaalvoordelen gerealiseerd kunnen worden en op deze krappe arbeidsmarkt een betere propositie geboden kan worden. Hiermee kan zeker ook efficiency bereikt worden door het verminderen van de leegloopuren. De kansen voor een overnemende partij kunnen gevonden worden in:

  • Uitbreiding platformen en dus propositie, met een unieke positie met één van de platformen;
  • Uitbreiding eigen klantenportefeuille en omzet;
  • Uitbreiding personeelsbestand met ervaren team;
  • Mogelijkheden voor synergie voordelen zoals marge-verbetering door kostenbesparing en verdere groei.

Profiel van koper
De onderneming zoekt voor de overname bij voorkeur dus een overnamepartij die affiniteit heeft met - en ervaring heeft in, dezelfde of een vergelijkbare industrie en die dus groter is dan de huidige onderneming. Een ervaren ondernemer als MBI-kandidaat is natuurlijk ook een mogelijkheid.

Aangeboden belang
De verkoper wenst een meerderheidsbelang of het volledige bedrijf (100%) te verkopen. Afhankelijk van de overnamepartij en een eventuele passende rol van de ondernemer zou het verkopen van een meerderheidsbelang tot een mogelijkheid behoren.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector.

Omzet € 1.750.000

Winst EBITDA € 275.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Media, reclame & communicatie

Branche Online marketingbureaus

LandNederland

RegioMidden

Verkocht
FTE 11-20
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.750.000
FTE 11-20

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten