IT-dienstverlener

Microsoft-specialist en CSP-leverancier

Omzet € 1.100.000

Winst EBITDA € 525.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

Branche Automatiseringsbedrijven · ICT-bedrijven

LandNederland

RegioWest

ProvincieNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.100.000
FTE 2-5
Beschrijving

De onderneming bestaat sinds 2004 in verschillende bedrijfsvormen en -samenstellingen en is een toonaangevende partij op het gebied van IT-dienstverlening. De primaire focus ligt op Microsoft-gerelateerde diensten zoals migraties van allerlei platformen naar Microsoft 365, Microsoft 365 Tenant/Azure-beheer, werkplek- en serverbeheer en de levering van maandelijkse Microsoft-licenties. Ook levert de onderneming zijn klanten diverse (netwerk en computer) hard- en software en SaaS-producten. De nadruk ligt zoveel mogelijk op het leveren van kwalitatieve, flexibele maar wel veilige en robuuste oplossingen. Sinds 2021 is de onderneming in Amstelveen gevestigd.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een no nonsense-benadering, een gezonde dosis Hollandse nuchterheid en onderscheidt zich door een combinatie van flexibiliteit, veel technische kennis en flink wat ervaring. Bij de onderneming staat een persoonlijke benadering nog centraal en zijn klanten nog mensen en geen nummers.

Personeel
Er werken momenteel 3 FTE in de onderneming. Daarnaast zijn diverse gespecialiseerde freelancers aan de onderneming verbonden.

Klanten
De klanten bevinden zich in diverse sectoren zoals finance, legal, security, retail en hospitality. De grootte van deze klanten varieert van 1 tot en met 250 medewerkers. Klanten bevinden zich op zowel het nationale als internationale vlak.

Afhankelijkheid
De diensten en producten die de onderneming aanbiedt zijn generiek en niet afhankelijk van de eigenaren, een willekeurige partij met een algemene (Microsoft) IT-georiënteerde kennis kan vanaf dag 1 de zaken geheel overnemen en beheren. De complete administratie (inclusief 10 jaar historie) en verkoop van abonnementen, producten en diensten bevindt zich in een online administratiepakket. De onderneming wordt in zijn geheel verkocht. De 2 eigenaren zijn eventueel bereid om tegen vergoeding gedurende een periode de gehele transitie te begeleiden.

Mijlpalen
Vanaf 2013 zijn de werkzaamheden geleidelijk aan verlegd van kantoor automatisering naar diensten gebaseerd op cloud-oplossingen. De onderneming behoorde hierdoor tot de paar cloud-pioniers. In 2023 heeft de onderneming een andere lokale IT-partij overgenomen en zodanig het klantenbestand flink uitgebreid en een extra snelle groei bewerkstelligd.

Groeivoorspellingen
De onderneming is gezond met goede vooruitzichten. De jaaromzet bedraagt over 2023 omstreeks 1,1 miljoen euro. De genormaliseerde winst bedraagt omstreeks 45% van de omzet. De groei is jaarlijks omstreeks 20%. Ongeveer 70% van de omzet bestaat uit terugkerende vaste inkomsten in de vorm van (jaar-)abonnementen en SLA. De prognoses zijn gunstig in een blijvend groeiende tak van sport.

Kansen en mogelijkheden
De klanten behorende bij de recente overname zijn nog niet allen volledig voorzien van de door de onderneming aangeboden oplossingen. De onderneming maakt daarnaast gebruikt van een sterke marketing middels Google Ads-campagnes met een hoog rendement aan kwalitatieve leads. Gemiddeld levert dit 4 à 5 wat grotere potentiële klanten per maand op.

Reden van verkoop
Eén van de eigenaren wil na 20 jaar ondernemen op zijn wat latere leeftijd wat anders gaan doen. Er is door de eigenaren besloten om de onderneming in zijn geheel te verkopen. De verkoop zal gebaseerd zijn op de overdracht van de aandelen.

Omzet € 1.100.000

Winst EBITDA € 525.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling

Branche Automatiseringsbedrijven · ICT-bedrijven

LandNederland

RegioWest

ProvincieNoord-Holland

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2B
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 1.100.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten