Eventueel in combinatie met producent van fruitgerelateerde producten

Groothandel in groente en fruit eventueel in combinatie met producent van fruitgerelateerde producten. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 6.000.000

EBITDA

EBITDA € 250.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Agri & food
Groothandel

TYPE KLANTEN

B2B

PROFIELNUMMER

#30440

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Een mogelijke overname van een handelsonderneming (im- en export) van groente, fruit (concentraten), kruiden en champignons. Ook bestaat de mogelijkheid een (Belgische) zusteronderneming over te nemen die zich bezig houdt met de vervaardiging van fruitgerelateerde producten. 

Bijzonderheden
De onderneming heeft eigen kantoren in Nederland en Polen. Daarnaast werken ze al jaren samen met hun partners in China, Brazilië, Peru, Mexico, Vietnam en Marokko. Verder streeft de onderneming er naar dat voor al hun goederen specificaties en analyse-certificaten beschikbaar zijn. De onderneming werkt volgens 'BRC Agents and Brokers' normen.

Medewerkers
De (groot-)handelsonderneming wordt gevoerd in de vorm van een B.V. Het goed op elkaar ingespeelde personeelsteam bestaat uit de eigenaar en 7 medewerkers. De Belgische onderneming wordt gedreven in de vorm van een BVBA en hier zijn 5 medewerkers werkzaam.

De zusteronderneming
De Belgische zusteronderneming, die in 2005 is gestart, houdt zich bezig met de vervaardiging van o.a. variegato (diepvries-fruitproduct), fruitpuree’s, fruitcoulis, fruitsauzen, konfijten en groentesauzen/marinades. Deze onderneming is ISO22000 gecertificeerd en is in het bezit van een BIO-certificaat.

Reden verkoop
De ondernemer heeft er, gezien zijn leeftijd, voor gekozen zijn leven een andere invulling te geven.

Geschikt voor
Opvolging wordt gezocht in de vorm van een strategische danwel een MBI-kandidaat met voldoende kennis en affiniteit met de branche en de markt.

Opleiding uitgelicht

RSM business valuation

Dé opleiding in Nederland voor waarderingsdeskundigen met ambitie! Neem deel aan de online informatiesessie op vrijdag 25 juni en leer meer over het Business Valuation programma.