Installatiebedrijf (regio Tilburg)

Ook dakbedekking en specialistische zink- en loodwerken
Installatiebedrijf op het gebied van dakbedekking specialistische zink- en loodwerken in de regio Tilburg te koop aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.000.000

EBITDA

€ 100.000

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#29475

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming kent een lange bestaansgeschiedenis en heeft een gerenommeerde naam opgebouwd als een allround loodgietersbedrijf, actief op zowel de zakelijke als particuliere markt. Naast de installatiewerkzaamheden vinden werkzaamheden plaats op het gebied van dakbedekking en specialistische zink- en loodwerken.

Bijzonderheden
De bedrijfslocatie is centraal gelegen en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. Tevens zijn er drie (verhuurde) appartementen. Overname van het onroerend goed behoort tot de mogelijkheden, alsook huur van de bedrijfslocatie. Dat is een optie, geen voorwaarde. Het bedrijf is derhalve verplaatsbaar.

Kerncijfers
Het omzetniveau bedraagt gemiddeld € 1.000.000 op jaarbasis en is winstgevend. Voor 2020 wordt een minimaal gelijkwaardige omzet en winstgevendheid geprognosticeerd.

Personeel
Buiten de eigenaar zijn 5 allround loodgieter/installateurs actief. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de vrouw van de eigenaar en een parttime administratief medewerkster.

Reden voor verkoop
De ondernemer is vanwege gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar, indien gewenst, mee wil werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf. 

Aangeboden belang
De ondernemer wenst 100% van de aandelen te verkopen.

Geschikt voor
De onderneming biedt uitstekende perspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis(en kunde) van de branche. Het betreft een aandelentransactie.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.