Internationaal vertaalbureau

Vertalen, copywriting, reviseren en proeflezen van (website-)content

Omzet € 150.000

Winst EBITDA € 75.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Zakelijke dienstverlening

Branche Websites

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Verkocht
FTE 1
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 150.000
FTE 1
Beschrijving

Een internationaal vertaalbureau met B2B-klanten (+/- 200) in heel Europa en een netwerk van zo'n 100 vertalers in diverse taalcombinaties. Het klantenbestand bestaat voor het grootste deel uit klanten uit de toeristische en vastgoedsector, door de loop der jaren zijn hier echter ook klanten uit andere sectoren bijgekomen.

Omzet
De omzet groeit dit jaar naar +/- 150.000 euro, met een marge rond de 50%. 70% van de omzet is van frequent (maandelijks) terugkerende klanten (+/- 25).

  • Boekjaar 2018: Omzet: 180.000
  • Boekjaar 2019: Omzet: 131.000 
  • Boekjaar 2020: Omzet: 79.500  (i.v.m. corona)
  • Boekjaar 2021: Omzet 107.000
  • Boekjaar 2022 verwachte omzet: € 140.000/150.000

Bijzonderheden
Door de opzet van het bedrijf, en dat alle communicatie met klanten verloopt via email, kan het bedrijf thuis, maar feitelijk overal ter wereld, worden gerund, en zijn de kosten zeer beperkt. De 2 eigenaren werken tezamen ongeveer 25 uur per week aan het bedrijf (+/- 12 uur per persoon per week). Dit is alleen coördinerend werk (geen vertaalwerkzaamheden).

Bedrijfsactiviteiten
Naast vertalingen, in alle gewenste taalcombinaties, worden ook diensten aangeboden als copywriting, blog writing, reviseren en proeflezen van (website) content. Deze diensten worden aan klanten geleverd in elk bestandsformaat (bv. doc, pdf, xml, idml, etc.) of software, maar op aanvraag ook rechtstreeks in het CMS-systeem van de klanten. Het bedrijf werkt met strakke, doch simplistisch, werkprocessen; waarbij voor het gemak van de klant geen gebruik wordt gemaakt van complexe systemen.

Klantenbestand
Het bedrijf heeft +/- 150 klanten, 3 meertalige websites en een email bestand van +/- 5000 prospecten. De klantenkring bestaat voornamelijk uit klanten, verspreid over Europa, uit de toeristische- en vastgoedsector. Veel hiervan zijn terugkerende klanten die structureel hun website (of delen hiervan) én overige content willen laten vertalen/copywriten. Tot de klantenkring behoren echter ook enkele marketingbureaus die content voor hun klanten willen laten vertalen en klanten uit de food- en technische sectoren.

USP
Wat het bedrijf bijzonder maakt is het feit dat zij ervoor gekozen hebben de diensten te richten op vaste doelgroepen (toeristische- en vastgoedsector) en niet, in tegenstelling tot andere vertaalbedrijven, alle soorten vertalingen aanbieden. De klanten voelen zich door deze specialisatie met het bedrijf verbonden, en ook de vertalers zijn bedreven in het vertalen van content in deze sectoren. 

Mogelijkheden en kansen
Het bedrijf doet zo goed als niets aan marketing en SEO activiteiten. Ook het bestaande klanten- en prospecten bestand is en wordt zeer beperkt gebruikt voor commerciële doeleinden. Er zit enorme groeipotentie in dit vertaalbureau als marketingkanalen ingezet gaan worden en de overname kandidaat bereid is meer uren in het bedrijf te investeren.

Reden van verkoop
Wegens emigratie naar Curaçao is er besloten om het bedrijf te verkopen en te richten op een nieuwe uitdaging. Daarnaast zijn de oprichters van mening dat het bedrijf, door gebrek aan tijd wat zij hierin investeren (+/- 12 uur per week per vennoot) momenteel niet al zijn groeipotentie benut.

Geschikt voor

  • Marketing partijen die hun business willen uitbreiden met vertaal- en copywriting werkzaamheden in verschillende talen, maar ook direct al willen beschikken over een mooie nieuwe internationale klantenkring.
  • Vertaalbedrijven die hun klantenkring (internationaal) willen uitbreiden, maar ook op zoek zijn naar een grote groep loyale vertalers en copywriters om de werkzaamheden uit te voeren.
  • MBI’s die op eenvoudige wijze een goedlopend bedrijf willen overnemen en gebruik willen maken van de enorme groeipotentie.

De bedrijfsstructuur is simplistisch ingericht, zonder complexe systemen. Ook hoeft de eigenaar zelf geen vertaalwerkzaamheden uit te voeren. Dit maakt het bedrijf geschikt voor een ieder met coördinerende en organisatorische kwaliteiten, waarbij kennis van sales/marketing uiteraard een pre is voor het laten groeien van de onderneming. 

Tot slot
Het doel is om een goedlopende onderneming in volledigheid te verkopen. Uiteraard zijn de eigenaren bereid om de kopers te begeleiden in alle huidige werkprocessen zodat de overname soepel kan verlopen.

Omzet € 150.000

Winst EBITDA € 75.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Zakelijke dienstverlening

Branche Websites

LandNederland

RegioNiet-locatiegebonden

Verkocht
FTE 1
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2B

Het bedrijf is reeds verkocht en daarom kun je niet langer reageren op dit profiel.

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 150.000
FTE 1

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten