Koel- en CV-technisch installatiebedrijf

Regionale speler met airco & warmtepompen
Koel- en CV-technisch installatiebedrijf met airco & warmtepompen ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.100.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

6-10

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30783

RECHTSVORM

Eenmanszaak

Beschrijving

Het bedrijf voert koeltechnische en gawalo-installatiewerkzaamheden uit met daarbij ook werkzaamheden op het gebied van het installeren van warmtepompen en airconditioning. Het bedrijf heeft in de loop van de jaren een gerenommeerde en betrouwbare naam opgebouwd in de regio.

Bijzonderheden
De werkzaamheden worden zowel op de zakelijke (inclusief stichtingen en dergelijke) als particuliere markt uitgevoerd. De verdeling is grofweg 65% particulier en 35% zakelijk.

Bedrijfslocatie
De bedrijfslocatie is centraal gelegen en beschikt over een kantoor, kantine, werkplaats en magazijn. De huur van de bedrijfslocatie na overname is een optie, geen voorwaarde. Het bedrijf is derhalve verplaatsbaar. Het bedrijf is gevestigd in het midden van het land. 

Kerncijfers
De gerealiseerde omzet over 2020 bedroeg ruim € 1.100.000 exclusief BTW. Het bedrijf is structureel winstgevend  Voor 2021 wordt een minimaal gelijkwaardige omzet en (hogere) winstgevendheid geprognosticeerd.

Personeel
Buiten de eigenaar zijn 8 medewerkers actief. Er wordt in beperkte mate gebruik gemaakt van de inhuur van externen. De kantoorwerkzaamheden vinden plaats door de eigenaar en 3 parttime administratieve werknemers (2 Fte).

Overdracht
De ondernemer is vanwege gebrek aan interne opvolging op zoek naar een geschikte overnamekandidaat waarbij de huidige eigenaar, indien gewenst, mee wil werken aan een goede en soepele overdracht van het bedrijf.

Geschikt voor
De onderneming biedt goede groeiperspectieven en synergievoordelen voor een bestaande speler in de installatiebranche. Het bedrijf is tevens interessant voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis(en kunde en kapitaal) van de branche.

Transactievorm
Het betreft een activatransactie. 

Meer informatie?
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsovereenkomst komt meer informatie beschikbaar.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.