Motorzaak (opheffingsuitverkoop)

Wegens stoppen laatste kans om bedrijf als geheel te kopen

Omzet € 2.150.000

Winst EBITDA € 182.000

Sector Automotive, transport & logistiek · Detailhandel

RegioNoord-Brabant

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 2.150.000
FTE 2-5
Beschrijving

Het motorbedrijf is in handen van een ondernemersfamilie die al meer dan 35 jaar actief is in de markt. De onderneming levert stabiele resultaten waar jaarlijks een gedegen groei uit voortvloeit en geniet van een toenemende vraag naar motoren door recente marktonwikkelingen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Showroom
De motorzaak beschikt over een showroom van circa 600 m2 waarin onder andere het huidige aanbod van circa honderd motoren en scooters voor de verkoop zijn geplaatst.

Webshop
De onderneming is in het bezit van een webshop waar het assortiment overzichtelijk wordt aangeboden.

Google-reviews
Het bedrijf behaalt 4 van de 5 sterren op basis van circa 180 Google-reviews, wat een hoge mate van klanttevredenheid impliceert.

Activiteiten
De voornaamste activiteiten van de motorzaak zijn het verkopen van motoren, motorkleding, -accessoires en -onderdelen. Bovendien biedt de motorzaak diensten aan zoals het onderhouden en repareren van motoren op de werkplaats.

Franchiseketen
Het bedrijf is onderdeel van een franchiseketen met goede naamsbekendheid binnen Europa.

Personeel
Het motorbedrijf beschikt over vakkundig personeel met specialistische kennis. In 2020 zijn gemiddeld 3,2 FTE actief in de onderneming, daarnaast vertegenwoordigen drie aandeelhouders circa 2,5 FTE.

Reden voor verkoop
De huidige aandeelhouders zijn, na meer dan 35 jaar, op zoek naar een geschikte bedrijfsopvolger.

Kerncijfers
Het bedrijf laat een omzetgroei zien van circa 17% in 2020 ten opzichte van 2019. Verwachte omzet van circa €2,15 miljoen euro in 2022 en circa €182.050 EBITDA.

Geschikt voor
Bij voorkeur een strategische koper voor langere termijn met affiniteiten met dezelfde of vergelijkbare industrie. Langdurige huurovereenkomst. Een langdurig huurovereenkomst van het huidige pand is onderdeel bij de bedrijfsovername.

Brookz Sectormonitor Automotive, Transport & Logistiek
Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Automotive, Transport & Logistiek? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de Automotive, Transport & Logistiek jou bij helpen.

Omzet € 2.150.000

Winst EBITDA € 182.000

Sector Automotive, transport & logistiek · Detailhandel

RegioNoord-Brabant

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm B.V.
Type klanten B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Omzet € 2.150.000
FTE 2-5