Onderneming in tuinproducten

Waaronder machines, hout en huisjes
Onderneming in tuinbenodigdheden met acquisitiemogelijkheid ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 900.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Oost Nederland

SECTOR

Agri & food
Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#29607

RECHTSVORM

VOF

Beschrijving

De onderneming bestaat ruim 40 jaar en verkoopt tuinmachines, tuinhout, tuinhuisjes, tuinartikelen, afrastering, speeltoestellen en overige tuinbenodigdheden. De onderneming is de service-dealer voor diverse merken, waardoor er garantiereparaties voor deze merken uitgevoerd mogen worden.

Locatie
De onderneming is gevestigd in Oost-Nederland. Het onroerend goed bestaat uit een winkelruimte met werkplaats en bedrijfswoning gelegen op een zeer ruim terrein aan een drukke provinciale weg. Tevens beschikt de onderneming over een werkplaats die gebruikt wordt voor service en onderhoud aan tuinmachines.

Medewerkers
Momenteel zijn er binnen de onderneming, naast de ondernemers, 4 medewerkers actief. De medewerkers werkzaam in de werkplaats zijn gecertificeerd keurmeesters landbouw, tuin- en parkmachines. 

Markt
De onderneming realiseert de meeste omzet in de periode maart tot en met augustus. In de winter wordt er onder andere inkomsten gegenereerd uit het onderhouden van tuinmachines. Tuinmachines worden voornamelijk verkocht aan hoveniers (zzp'ers). Tuinhout wordt voornamelijk verkocht aan hoveniers en particulieren (maatwerk). Overige klanten zijn campings, scholen en wijkteams van gemeentes. 

Financiën
De jaarlijkse omzet bedraagt circa 900.000. De onderneming is winstgevend en laat in 2020 een groei zien. De marktwaarde van het onroerend goed inclusief de bedrijfswoning bedraagt ruim 900.000.

Reden voor verkoop
De eigenaren hebben een leeftijd bereikt waarop zij de onderneming wensen te verkopen.

Transactievorm
De volledige onderneming inclusief het onroerend goed wordt ter overname aangeboden. De onderneming heeft een VOF-structuur, derhalve zal een eventuele overname via een activa-transactie worden gerealiseerd. 

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!