Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Snelgroeiend online advertising & marketingbedrijf

Gespecialiseerd in het inkopen van online traffic op eigen vervaardigde content


Beschrijving

Online mediabureau met sterke eigen online merken bereikt wereldwijd een groot aantal unieke lezers. Gespecialiseerd in het inkopen van online traffic op eigen vervaardigde content. In nauwe samenwerking met de redactie zorgt het marketingteam, door het inzetten van verschillende online betaalde en organische kanalen, voor miljoenen unieke bezoekers per maand.

Bijzonderheden
De websites en kanalen zijn in meerdere talen afgestemd op een duidelijke en herkenbare doelgroep. Het onderscheidend vermogen van het bedrijf is het zelf ontwikkelde media buying monitor system. Het bedrijf is in bezit van meerdere unieke websites en heeft een groot bereik op social media. Het businessmodel is erg interessant vanwege het schaalbare (verdien-) model. 

Bedrijfsvoering
De onderneming wordt vanuit een werkmaatschappij verricht. Het werk wordt door ruim 15 fte aan jonge en betrokken hoogopgeleide medewerkers uitgevoerd, ondersteund door een kleine schil van flexibele inhuur en de tweekoppige directie. De activiteiten bestaan uit een drietal zaken: redactionele activiteiten, online marketing / media buying en in-house webdevelopment.

Cijfers
Het bedrijf is jong en sterk groeiend. Het behaalde in 2017 een omzet van € 2,3 miljoen met een ebitda van circa € 900.000 en in 2018 een omzet van € 4,1 miljoen met een EBITDA van circa € 1,25 miljoen. Forecast 2019 omzet circa € 9,5 miljoen en een ebitda van € 2,1 miljoen.

Reden verkoop
De eigenaren hebben in enkele jaren de onderneming opgebouwd tot wat het nu is. Zij hebben de wens zich op andere activiteiten te richten en het bedrijf over te dragen aan een partij die de groei en de potentie en schaalbaarheid verder wil doorontwikkelen of wil integreren in een bestaande onderneming.   

Mogelijke redenen om te kopen

Strategische groei door middel van uitbreiding en verstevigen van de online positie en online marketing en het versterken van het online verkeer. Interessant voor o.a. marketing- en mediabedrijven en uitgeverijen. Interessant voor zowel strategisch kopers als investeerders.

Aangeboden belang
De voorgenomen transactie betreft de verkoop van 100% van de aandelen van de onderneming. 

Omzet
€ 4,160,000
Winst
EBITDA € 1,250,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
IT, online & e-commerce, Media, reclame & communicatie
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25574
Rechtsvorm
B.V.