Type-instituut/type-school

Typecursussen op 30 basisscholen

Omzet € 85.000

Winst € 65.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Zakelijke dienstverlening

Branche Opleidingsinstituten

LandNederland

RegioOost

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 85.000
FTE 2-5
Beschrijving

Het bedrijf is toonaangevend omdat ze gespecialiseerd zijn in het geven van cursussen "Typevaardigheid & Tekstverwerken" op basisscholen als na-schoolse activiteit. Met meer dan 34 basisscholen in de regio NO Twente en binnenkort uitbreiding naar de regio Nunspeet, hebben we een sterke aanwezigheid in het onderwijslandschap.

Wat onderscheidt hen van andere aanbieders? Ten eerste bieden we zowel fysieke cursussen op scholen als online cursussen aan. De online cursussen kunnen worden gevolgd met of zonder online begeleiding, waardoor volwassenen, jong volwassenen ouders en leerlingen de flexibiliteit hebben om te kiezen wat het beste bij hen past.

Een ander voordeel is geen BTW-plicht te hebben, waardoor ze cursussen tegen een zeer betaalbare prijs kunnen aanbieden. Zij begrijpen dat het belangrijk is om kwalitatief hoogwaardig onderwijs toegankelijk te maken voor iedereen, en daarom hebben ze ervoor gekozen om geen BTW in rekening te brengen.

De nauwe samenwerking met basisscholen is een van de grootste troeven. Ze hebben een uitstekende relatie opgebouwd met de scholen waar ze actief zijn. Wanneer ze nieuwe cursussen aanbieden, sturen ze informatieformulieren naar de directeur, die deze vervolgens doorstuurt naar de ouders van de groepen 7 en 8. Ouders kunnen hun kinderen eenvoudig online inschrijven en het cursusgeld direct betalen bij het reserveren. Dit zorgt voor een efficiënte en gestroomlijnde inschrijvingsprocedure.

De na-schoolse cursussen worden verdeeld over twee periodes: september tot en met januari en februari tot en met juli. Aan het einde van elke cursusperiode wordt er een examen afgelegd, waarbij de geslaagde leerlingen een diploma-uitreiking op hun eigen school ontvangen. Dit geeft de leerlingen een gevoel van trots en erkenning voor hun inzet en prestaties.

Als bedrijf zijn we trots op de kwaliteit van onze cursussen en de positieve impact die we hebben op het leven van leerlingen. We geloven dat typevaardigheid en tekstverwerking essentiële vaardigheden zijn die een solide basis leggen voor succes in de moderne wereld. Door deze cursussen aan te bieden, helpen we leerlingen om hun communicatieve vaardigheden te verbeteren en hun toekomstige school/studie/werk prestaties te versterken.

Het werkgebied is Overijssel. De typecursussen zijn op de basisscholen, tevens zijn er naast de klassikale ook de online typecursussen. De onderneming biedt zowel na-schoolse klassikale cursussen als online cursussen. De typecursussen worden door school (30 basisscholen) aan ouders voorgelegd, hierop kunnen de ouders reserveren via onze website. Een mailtje naar de scholen voldoet, de scholen verspreiden onze informatie aan de ouders per mail. Op 30 locaties zijn er de jaarlijks cursussen, op de overige kleinere scholen zijn de cursussen eens in de 2 jaren.

Bijzonderheden
De online cursussen kunnen zowel met begeleiding als zonder begeleiding gedaan worden. De na-schoolse klassikale typecursussen op school betreft de typevaardigheid en het tekstverwerken voor kinderen vanaf 10 jaar. Een aantal scholen starten met de cursus in september, de andere scholen in februari.

Op locatie
De locaties zijn basisscholen (30). Alleen op het moment van aanwezigheid wordt er huur gegeven. Momenteel opereert de onderneming in NO-Twente, maar verder uitbreiden is mogelijk. Zoals onlangs naar de regio Nunspeet. De Online typecursussen zijn landelijk.

Medewerkers
De docentes zijn niet in loondienst. Er zijn geen problemen voor de docentes om met de nieuwe eigenaar de lessen te vervolgen. 

Reden verkoop
Het besluit om het bedrijf in de verkoop te zetten is genomen vanwege het ontbreken van opvolgers en het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd van beide eigenaren. Ze hebben besloten dat het tijd is om het bedrijf over te dragen aan nieuwe eigenaren die het kunnen voortzetten en laten groeien. Het 1e jaar krijgt de nieuwe ondernemer ondersteuning van de huidige eigenaren. Ook het 2e jaar kan deze ondersteuning, maar in mindere mate en in overleg. Denk hierbij, bij de ondersteuning, aan het organiseren, plannen, webonderhoud, contacten scholen en ouders, administratief, enzovoort. Mits er er behoefte is aan deze ondersteuning.

Omzet € 85.000

Winst € 65.000

Sector IT-dienstverlening & softwareontwikkeling · Zakelijke dienstverlening

Branche Opleidingsinstituten

LandNederland

RegioOost

Beschikbaar
FTE 2-5
Rechtsvorm VOF
Type klanten B2B en B2C
Aangeboden namens
Anoniem

Geverifieerd

Gegarandeerd een reactie van de verkoper
Dit profiel is actueel en beschikbaar
100% onafhankelijk platform
Omzet € 85.000
FTE 2-5

Kom in contact met de verkoper

Kies het pakket dat bij je past
  • 100 % onafhankelijk platform
  • Meer dan 1000 bedrijven te koop
  • Geen extra kosten