Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Biologische kwekerij met webshop

Actief in niche-markt


Beschrijving

De aangeboden onderneming bestaat al ruim 36 jaar en is door de huidige ondernemers destijds vanuit hun idealistische gedrevenheid opgestart. Het betreft een mooie en interessante biologische kwekerij die actief is in een nichemarkt.

Groeimarkt
De biologische markt is een groeimarkt hetgeen de onderneming ook merkt, aangezien het “uit zijn jasje” is gegroeid. Het vers-assortiment wordt zelf ontwikkeld en in eigen bedrijf gekweekt en verpakt, waarna het voornamelijk aan de groothandels en wederverkopers in Nederland en België wordt verkocht. Via de eigen webwinkel wordt een groot deel van het droge assortiment verkocht.

Medewerkers
Naast de beide ondernemers werken er 7 vaste medewerkers en 12 oproepkrachten (totaal circa 8 FTE) in de onderneming. De kennis en kunde is hierdoor deels binnen de onderneming geborgd en niet geheel afhankelijk van de ondernemers.

Kerncijfers
In 2018 bedroeg de omzet circa € 550.000 met een EBIT van circa € 100.000. Over geheel 2019 zal naar verwachting de totale jaaromzet uitkomen boven € 600.000 en de verwachting is dat deze positieve ontwikkeling zich de komende jaren zal voortzetten.

Reden verkoop
Ondernemers bereiken binnenkort de pensioengerechtigde leeftijd, hetgeen de reden is dat ze deze onderneming wil verkopen. Wel is de ondernemer bereid om de komende 2 a 3 jaar binnen de onderneming werkzaam te blijven om zodoende zijn kennis en kunde aan de potentiële koper over te dragen.

Aangeboden belang en transactievorm
De verkopende partij wil de volledige onderneming verkopen, welke bij voorkeur middels een activa-passiva transactie dient plaats te vinden.

Locatie
De onderneming kan het beste worden verplaatst naar een nieuwe locatie, waardoor het voor strategische partijen of een andere potentiële koper (MBI’er) interessant is om deze onderneming over te nemen en op een nieuwe bedrijfslocatie geheel opnieuw neer te zetten, dan wel te integreren binnen een bestaande (biologische) onderneming. Hierdoor zal de onderneming beter tot zijn recht komen. Aangezien bijna alle medewerkers wel op korte reisafstand van de onderneming wonen, is het wel wenselijk dat de reisafstand voor hen acceptabel blijft.

Eigen vermogen en vraagprijs
De huidige locatie kan eerst voor 2 of 3 jaar worden gehuurd van verkoper om deze overgang zo goed mogelijk te laten verlopen. De overnamekandidaat dient te beschikken over (aantoonbaar) voldoende financiële middelen. De overnameprijs is op aanvraag.

Meer informatie?
Er is een Verkoopmemorandum beschikbaar welke (na afstemming met verkoper) verstrekt kan worden na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring.

Omzet
€ 600,000
Winst
EBIT € 100,000
Aantal FTE
6-10
Regio
Noord Nederland
Sector
Agri & food
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#28056
Rechtsvorm
VOF