Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Dakdekker met focus op PVC en EPDM

Regio Zuidwest Nederland


Beschrijving

Goedlopende onderneming in de dakbedekking sector met focus op duurzame dakbedekkingen. De onderneming heeft zich ontwikkeld tot specialist in het verwerken van PVC en EPDM dakbedekkingen. De onderneming is al ruim 15 jaar actief binnen deze sector en staat door de kwaliteit van personeel goed gepositioneerd in de markt. Hierdoor is er sprake van een loyaal en trouw klantenbestand in Zuidwest-Nederland.

Activiteiten
De onderneming verricht met name werkzaamheden voor particulieren en commerciële bedrijven variërend van een reparatie tot realisatie van het compleet vernieuwen van dakbedekkingen.

Aangeboden belang
De huidige eigenaar is voornemens om 100% van de aandelen te verkopen. De huidige eigenaar geeft ook de voorkeur om het huidige vastgoed te verkopen aan een conveniërende derde partij.

Reden verkoop
De huidige eigenaar is vanwege gezondheidsklachten voornemens om de ondernemingen te verkopen.


Kerncijfers
De omzet was in 2016 eenmalig hoger (circa € 800.000) als gevolg van een grote opdracht. In 2017 was de omzet circa € 550.000 naast de grote opdracht in 2016 is vanwege gezondheidsredenen de DGA vaak afwezig geweest, wat zijn weerslag heeft gehad op het aantal opdrachten. Naast het vastgoed in eigendom is er een beperkte voorraad aanwezig. Het personeelsbestand bestaat uit circa 4 vaste medewerkers (inclusief DGA en zijn vrouw) en een flexibele schil van oproepkrachten om pieken op te kunnen vangen. Door de langjarige ervaring van de vaste medewerkers is er veel kennis aanwezig.

Besparende factor
Bij verkoop zal de huidige eigenaar en zijn vrouw van de loonlijst verdwijnen (circa € 60.000). Hierdoor is een directe besparing te realiseren van tenminste € 30.000 waardoor een verder verhoging van de winstgevendheid mogelijk is naar een EBITDA marge van 2,4% in 2017 tot 6,7% in 2016. 

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer wenst om persoonlijke reden afstand te doen van de onderneming.

Omzet
€ 650.000
Medewerkers
2-5
Regio
Zuid-Nederland
Branche
Bouw & installatietechniek
Profielnummer
#24244
Rechtsvorm
B.V.