Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Webshop diergeneesmiddelen, voedingssupplementen en verzorgingsproducten

Solide marktpositie met loyale klantenbasis


Beschrijving

De onderneming betreft een online dierenspecialist met een focus op diergeneesmiddelen, voedingssupplementen en verzorgingsproducten. Het productassortiment bestaat uit producten voor honden, katten, knaagdieren, vogels en paarden.

Bijzonderheden
De onderneming heeft een solide omzet opgebouwd met een trouw klantenbestand en groeit daarnaast door middels een online marketingstrategie die winstgevende groei ondersteunt. De onderneming draait cashflow positief en biedt een nieuwe eigenaar verschillende strategische mogelijkheden om additionele omzetgroei en margeverbeteringen te realiseren.

IM
Na het ondertekenen van een geheimhoudingsverklaring is er een beknopt informatiememorandum beschikbaar. In dit IM staat de rationale van de transactie beschreven, wordt het business model toegelicht en worden verschillende strategische groeimogelijkheden toegelicht. Tenslotte bevat het een uitgebreid overzicht van de belangrijkste KPIs en financiële gegevens.

Reden van verkoop
De oprichter en huidige grootaandeelhouder wil zijn focus na enkele jaren ondernemerschap richten op andere activiteiten.

Aangeboden belang
In overleg. Verkoper overweegt zowel een volledige verkoop als een strategische overname waarbij de onderneming wordt ingebracht in de combinatie. Tevens is er de mogelijkheid tot een management buy-in, waarbij flexibel omgegaan kan worden m.b.t. de fasering van de overname en afrekening van de koopsom.

Transactievorm
In overleg. Verkoper overweegt zowel een aandelentransactie als een activa-passiva transactie.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor zowel strategische kopers om synergievoordelen mee te behalen als gedreven ondernemers (MBI kandidaten) die willen investeren in een online bedrijf in een groeiende markt om dit bedrijf vervolgens succesvol (internationaal) uit te bouwen.

Omzet
€ 600,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Noord Nederland
Sector
IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#26532
Rechtsvorm
B.V.