Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Webshops in beveiligingsartikelen

Magento 2.3 Multistore omgeving met 4 webshops


Beschrijving

In 2012 is de onderneming gestart. Op dat moment was er een ware inbraakgolf in Nederland aan de gang, echter de consument kon hier geen passende beveiliging voor kopen omdat deze in de bouwmarkten en de ijzerwaren vakhandel nog niet verkrijgbaar waren.

Huidige situatie
In de jaren die volgden is het bedrijf flink uitgegroeid tot een volwaardig beveiligingsbedrijf waarbij het belangrijkste verkoopkanaal de verkoop via de internetwebshops is aan vooral particulieren in Nederland en Vlaanderen.

Juridische structuur en eigendomsverhoudingen
De onderneming is een Besloten Vennootschap. De eigenaar geeft de voorkeur aan een activatransactie waarbij de handelsactiviteiten worden overgenomen inclusief het webshop platform en eventueel de resterende voorraad.

Visie
De visie van de onderneming is hoogwaardige beveiligingsoplossingen bereikbaar maken voor de consument, welke veelal alleen via de professionele groothandel verkrijgbaar is.

Organogram, management en Sleutelfunctionarissen
De onderneming/activiteiten worden aangeboden zonder personeel. De huidige contracten van personeel eindigen van rechtswege voor de overdracht.

Beschrijving van de activiteiten
De onderneming verkoopt mechanische beveiligingsoplossingen voor woonhuizen en bedrijfspanden, al dan niet op verzoek van de consument volgens de richtlijnen van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Beschrijving van de producten
De producten die de onderneming verkoopt zijn onder andere cilindersloten, sluitsystemen, deurbeveiliging, raambeveiliging, kluizen, binnendeurbeslag, schuifdeursystemen.

Beschrijving van de markten en klanten

 • De klanten zijn 90% particulieren en 10% zakelijke klanten.
 • De klanten kopen de producten bij de onderneming via internet, telefoon en e-mail.
 • De klanten zijn vooral woonachtig in heel Nederland en Vlaamstalig België.

Beschrijving van de activa
De activa bestaat uit een Magento 2.3.x multistore webshopl platform, volledig ingericht en up-to-date. Aan het platform zijn 4 websites gekoppeld met voor de consument duidelijk herkenbare handelsnamen. Het op het platform is voorzien van ruim 11.500 producten.

Financiële informatie

 • Omzet 2016: 340.000 euro met een brutowinstmarge van 32%
 • Omzet 2017: 385.000 euro met een brutowinstmarge van 35%
 • Verwachte omzet 2018: 325.000 met een brutowinstmarge van 34%

Aanwezige handelsvoorraad: 25.000 euro gewaardeerd tegen inkoopwaarde, vaststelling d.m.v. inventarisatie.

Marktontwikkelingen, sterkte- en zwakte analyse
In de markt is een positieve ontwikkeling dat een consument steeds meer zelf op zoek gaat naar mooie beveiliging voor zijn of haar woonhuis. In combinatie met alle informatie die op internet beschikbaar is, met alle instructievideo’s etc. kan de consument heel veel zelf en is er nog steeds een groeiende vraag. Door uitbreiding van het product- en dienstenpakket zou deze vraag nog verder vergroot kunnen worden.

Sterkte

 • Online webshop platform op de allernieuwste versie van Magento (2.3);
 • Ruim 11.500 actuele producten in de webshop database;
 • Een platform wat nu is ingericht met 4 webshops en beveiligingsproducten maar wat ook uitstekend uit te breiden is naar nog meer webshops en/of andere productgroepen;
 • Het bedrijf is niet locatie gebonden. Naar schatting minder dan 1% van de klanten komt uit de huidige vestigingsplaats.

ZwakteVerkoper gaat er vanuit dat de kennis van de producten bij koper aanwezig is omdat er geen personeel bij de verkoop betrokken is.

Kansen

 • Installatie van beveiligingsoplossingen;
 • Elektronische beveiliging (alarm installaties);
 • Camera beveiliging;
 • Smart producten (via app/smart phone);
 • Beveiliging voor bedrijven;
 • Een winkel/showroom locatie;
 • (Elektronische)sluitsystemen;
 • Uitbreiding naar andere landen in Europa;
 • Andere productgroepen op dit platform;
 • Andere verkoopkanalen koppelen aan het platform zoals Bol.com, Beslist.nl, Fonq.nl, Marktplaats.nl, Amazon.com etc.

Bedreigingen
Concurrentie.

Overig
Naast de bestaande producten die reeds in de shop aanwezig zijn, leent de shop zich ook uitstekend om andere producten en/of productgroepen te verkopen. Dit kan via een van de 4 bestaande webshops welke aan het platform gekoppeld zijn, maar uiteraard kunnen er ook eenvoudig nieuwe webshops toegevoegd worden.

Toekomstverwachtingen
Ondanks dat het aantal woninginbraken sinds 2012 is afgenomen, wordt er nog altijd elke 10 minuten een woninginbraak gepleegd en is het aantal woningen in Nederland dat goed beveiligd is nog altijd minder dan de helft. Consumenten zijn zich meer en meer bewust van het nut van een goede woningbeveiliging en zullen daar in de komende jaren onverminderd in blijven investeren. Landelijke initiatieven als de “nationale inbraakpreventieweken” en reclame spots op radio en TV met “Harm Alarm” en “maak het ze niet te makkelijk” helpen hier goed aan mee.

Met een strategische koper, welke een bedrijf heeft in de beveiliging of e-commerce en op zoek is naar uitbreiding van het bedrijf, zal het bedrijf snel verder groeien. De groei die in 2018 gestagneerd is, zal weer snel ombuigen naar verdere groei.

Die groei zal nog sterker worden wanneer ook gebruik gemaakt gaat worden van externe verkoopplatformen als BOL.COM, Beslist.nl, Fonq.nl, Marktplaats, Amazon.com etc. De het webshopplatform is hier volledig op voorbereid en kan zo gekoppeld worden aan deze verkoopplatformen.

Reden voor verkoop
De reden van verkoop is dat de onderneming toe is aan de volgende stap om de bestaande en nieuwe klanten nog beter te kunnen bedienen. Denk hierbij aan het opzetten van een winkel/showroom op een goede locatie, installaties van beveiliging in eigen beheer, uitbreiding met elektronische beveiliging, camera installaties en/of smart sloten. De kennis en middelen die hiervoor nodig zijn, zijn op dit moment niet in de onderneming aanwezig. Hier kan uiteraard in geïnvesteerd worden, maar dan moet voor deze uitbreiding “een volledig nieuwe trein” opgezet worden. Een mogelijke koper heeft deze trein al rijden en zoekt wellicht als uitbreiding een volledig ingericht online platform en verkoopkanaal, wat ook al een “rijdende trein” is, zodat de sterke punten samen gevoegd kunnen worden.

Omzet
€ 325,000
Winst
€ 109,000
Aantal FTE
1
Regio
Niet locatie gebonden
Sector
Detailhandel, IT, online & e-commerce
Type klanten
B2B en B2C
Profielnummer
#25657
Rechtsvorm
B.V.