Brookz Sectormonitor Automotive, Transport & Logistiek

Wil je een bedrijf kopen of je bedrijf verkopen in de sector Automotive, Transport & Logistiek? Daar kan deze Brookz Sectormonitor voor de automotive, transport & logistiek jou bij helpen.

Met deze Sectormonitor willen wij (potentiële) kopers en verkopers feiten en cijfers presenteren die inzicht geven in het aantal transacties en de waarde-ontwikkeling van bedrijven in de sector automotive, transport & logistiek. Want bij ieder koop- of verkooptraject geeft een gedegen voorbereiding rust, overzicht en structuur.

Download de ‘Brookz Sectormonitor Automotive, transport & logistiek’ voor relevante informatie over de sector, de werking van de fusie- en overnamemarkt, actuele waarderingen en praktijkvoorbeelden van andere kopers die een automotive, transport & logistiek-bedrijf hebben gekocht en verkopers die hun automotive, transport & logistiek-bedrijf hebben verkocht:

Sectorinformatie

De automotive-sector maakt grote verandering door. Een toenemende afzet van elektrische voertuigen, de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s, de verschuiving van bezit naar gebruik met deelautoconcepten, urbanisatie en het groeiende fileprobleem leiden tot nieuwe vormen en aanbieders van mobiliteit. Ook de transport- en logistieksector is aan verandering onderhevig.

Overnamemarkt

Het kopen en verkopen van automotive, transport & logistiek-bedrijven is een levendige markt, alleen speelt deze zich grotendeels achter de schermen af. De sector vertegenwoordigt een gemiddeld aandeel in het totaal aantal fusies en overnames in Nederland. Nog geen tien procent van alle fusies en overnames vindt plaats in de automotive, transport & logistiek. 

Waarde-ontwikkeling

Iedere partij die actief is op de overnamemarkt, wil weten wat de waarde van een onderneming is. Met de Brookz Overname Barometer peilen we ieder half jaar de zogenaamde multiples. Kijkend naar de afgelopen vijf jaar ligt de multiple voor de sector automotive, transport & logistiek altijd lager dan voor het MKB. 

Praktijkcase

Mark Bastiaansen verkocht het 53 jaar oude familie¬bedrijf Noordhoek Autogroep aan twee verschillende kopers. Zakelijk een onvermijdelijke en juiste beslissing, maar emotioneel best lastig. ‘Het begint langzaam een beetje te wennen.

Download het volledige rapport

Sectormonitor Automotive, transport & logistiek

Sectormonitor Automotive, transport & logistiek

Vul je gegevens in en ontvang het volledige bedrijfsovernamerapport over de sector 'Automotive, transport & logistiek' in je inbox!