Management buy-in Ringeling Machinefabriek

Beschrijving

Sander Wijninga is middels een management buy-in eigenaar geworden van Ringeling Machinefabriek te Mijdrecht (www.ringeling-bv.nl). Met de overname van een grote meerderheid van de aandelen is Sander zijn langgekoesterde ondernemerswens werkelijkheid geworden en zal hij het bedrijf gaan leiden naar een verdere groeifase. De oud eigenaar behoudt voorlopig nog een kleine minderheid van de aandelen.

RINGELING MACHINEFABRIEK BV

Machinefabriek Ringeling werd in 1961 opgericht door Bram Ringeling in de Amstelhoek. Het bedrijf is inmiddels uitgegroeid tot een onderneming met circa dertig zeer ervaren vakmensen. Ringeling is gespecialiseerd in alle conventionele en CNC-gestuurde verspaningen voor precisieonderdelen. Met behulp van het moderne machinepark worden de meest uiteenlopende materialen bewerkt, uiteenlopend van hooggelegeerde staalsoorten tot aluminium en van messing tot rvs en kunststoffen. Het bedrijf levert zowel in enkelstuks als kleine en grotere series. Tot de klantenkring van Machinefabriek Ringeling behoren opdrachtgevers uit de machinebouw, de verpakkings-, electrotechnische en bedrukkingsindustrie.

MBI-KANDIDAAT

Sander Wijninga heeft, voordat hij de stap naar zijn eigen bedrijf zette, uitgebreide ervaring opgedaan in diverse (commerciële en technische) managementfuncties binnen verschillende productie- en engineeringbedrijven. Techniek en ontwikkeling vormt daarbij de rode draad in de carriere van Sander.

BuyInside heeft Sander begeleid in zijn zoektocht, de onderhandelingen en financiering van deze overname. Wij wensen Sander een hele mooie en succesvolle ondernemerstoekomst toe!

ROL BUYINSIDE

·      Zoekproces

·      Eerste contact

·      Waardering

·      Onderhandelingen

·      Financiering

·      Finaliseren transactie