Of Course adviseert bij verkoop HEGO Stainless Steel & Aluminium

Of Course adviseert bij verkoop HEGO Stainless Steel & Aluminium

Beschrijving

Innoveren in een traditionele markt is een interessante zakelijke uitdaging waarbij de betrokkenheid van een ervaren equity partij essentieel kan zijn voor het success. Hoe vinden sell-side adviseurs en private equity elkaar om te komen tot een perfect match?

Als spin in het web in de RVS- en aluminiumhandel is HEGO al meer dan veertig jaar actief in de staalmarkt. Met een eigen servicecentrum (snijden, lasersnijden, polijsten en decoilen) staat HEGO garant voor snel maatwerk. Vandaag besteld is vaak morgen in huis. Maar het bedrijf wil meer: innoveren en groter groeien. Daarvoor zijn extra kennis en expertise nodig die niet eenvoudig in te lenen zijn. Hiervoor gaat HEGO op zoek naar een overnamepartner die kan helpen om de groeiambities waar te maken. Geen eenvoudige opgave bij zo’n specifiek vraagstuk.

Snel een passende koper

Edwin Haring van Of Course Corporate Finance, werd ingeschakeld als sell-side adviseur. Via Dealsuite legt Haring al snel contact met verschillende potentiële kopers. Een van de interessante partijen is Globitas. Deze ondernemende investeerder heeft de kennis en expertise in huis die HEGO nodig heeft voor de groeiplannen. Innovatie, digitalisering en het onderzoek naar nieuwe businessmodellen staan voorop bij Globitas en dat is exact wat HEGO nodig heeft.

HEGO’s commercieel directeur André van der Veen is onverdeeld enthousiast over de match met Globitas. Deze partij blijkt een perfect match. 'Met de extra kennis en expertise die Globitas inbrengt, kunnen we de ingezette koers versnellen. De komende jaren groeien we uit tot één van de belangrijkste spelers in de RVS- en aluminiummarkt, in Nederland en ver daarbuiten.'

Wat maakt deze deal zo bijzonder?

De propositie van HEGO is samen met Of Course Corporate Finance opgezet door adviseur Edwin Haring. Het eisenpakket van de familie Gort, de oprichters en tot dan eigenaars van HEGO, is stevig. 'Door deze propositie uit te zetten op Dealsuite hadden we direct inzicht in de relevante kopers en maakten we verbinding met een uitgebreid M&A-netwerk', vertelt Haring. 'We hadden eenvoudig toegang tot gekwalificeerde investeerders, ook buiten ons bestaande netwerk.'

Al heel snel reageerden meerdere serieuze partijen op Harings teaser op Dealsuite. Een daarvan was Globitas, dat volgens partner Gijs van Dam in HEGO vooral een potentiële disruptor ziet van de staalmarkt. 'HEGO acteert in een redelijk traditionele markt waar je met de juiste innovatie al snel veel waarde toevoegt voor de markt en voor de klant', vindt Van Dam. Voor Globitas is deze deal vooral interessant vanwege het risk-return profiel. HEGO en de ambities sluiten goed aan bij de expertise van Globitas op het gebied van value-add buy outs.

Uiteindelijk passen het eisenpakket van de verkopers en de investeringsbehoefte van Globitas zo goed bij elkaar dat er snel een deal gesloten wordt. 'De familie Gort draagt het stokje met een gerust hart over', ziet Haring. Globitas zet het innovatietraject vol vertrouwen in gang en geeft de innovatie- en digitaliseringsambities van HEGO een boost.

Of Course Corporate Finance
  • Meidoornkade 22

    3992 AE Houten