Bedrijven te koop in Noord-Holland

Wil je een bedrijf kopen in Noord-Holland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Noord-Holland jaarlijks rond de 2.500 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 0,9 en 1,4 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Noord-Holland kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Noord-Holland

De Noord-Hollandse economie groeit in 2020 naar verwachting met 1,6 procent, aldus ING. Toch komt de provinciale economie op stoom en blijft Noord-Holland het Nederlands gemiddelde ruim voor. Dit is vooral te danken aan de groei in de regio Amsterdam, dat het grootste deel van de economie vertegenwoordigt. Amsterdam blijft zeker internationaal trekken en de digitalisering zorgt voor veel nieuwe bedrijvigheid.

Bedrijven in Noord-Holland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 428.530 bedrijven actief in Noord-Holland, goed voor ongeveer 20,6 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Noord-Holland zijn Tata Steel (Velsen), Schiphol (Amsterdam), Koninklijke Joh. Enschedé (Haarlem), Oxxio (Hilversum) en Sanoma (Hoofddorp).

Opvallend in het midden- en kleinbedrijf is de opkomst van bierbrouwerijen in Noord-Holland. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staan er tegenwoordig in Noord-Holland met afstand de meeste brouwerijen (95). Tien jaar geleden had Noord-Holland niet meer dan tien brouwerijen. Bijna de helft van de brouwerijen in Noord-Holland is gevestigd in Amsterdam. Met 45 brouwerijen is Amsterdam ook wat bierbrouwerijen betreft de hoofdstad. De stad herbergt bijna evenveel brouwerijen als Flevoland, Drenthe, Zeeland, Groningen en Friesland samen. Op gepaste afstand van Amsterdam volgen Den Haag, Rotterdam en Utrecht (elk tien brouwerijen).

Bedrijven te koop in Noord-Holland

Sectoren in Noord-Holland

De regio Groot-Amsterdam is goed voor tweederde van de provinciale economie. De hoofdstedelijke regio profiteert van de aantrekkingskracht op toeristen, nieuwe inwoners en bedrijven en realiseert mede door de opbloeiende (nieuwe) zakelijke dienstverlening ook in 2020 groeicijfers.

Met de zwakte op de binnenlandse markt hadden andere Noord-Hollandse regio’s als Alkmaar, Haarlem en Gooi en Vechtstreek het zwaar. Door de toegenomen koopkracht van consumenten trekken deze regio’s nu bij. De twee regio’s in het noorden van Noord-Holland, Kop van Noord-Holland en IJmond, kennen een iets minder hogere tractie dan de andere regio’s.  Het versterken van de digitale infrastructuur zal - zeker met ‘internethub’ Amsterdam - de regio goed doen.

Waar vind je bedrijven te koop in Noord-Holland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Noord-Holland, zijn:

  • Amsterdam
  • Haarlem
  • Hoofddorp
  • Alkmaar
  • Hilversum
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.