Bedrijven te koop in Zeeland

Wilt u een bedrijf kopen in Zeeland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Zeeland rond de 230 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

>> Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz

Economie in Zeeland

De verwachte groei van de Zeeuwse economie in 2018 is 2,7 procent; daarmee zit de provincie net wat onder het landelijk gemiddelde. De groei in de bouw, horeca en zakelijke dienstverlening blijft een belangrijke drijfveer voor de groei. De chemie veert weer op en dat is een stimulans voor de provincie Zeeland.

Bedrijven in Zeeland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 juli 2017 35.317 bedrijven actief in Zeeland, goed voor slechts 1,9 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Daarmee zijn er in de provincie Zeeland het minste aantal bedrijven van Nederland te vinden. Bekende bedrijven in Zeeland zijn Bax Shop (Goes), Zeelandia (Zierikzee), Roompot Vakanties (Kamperland), Zeeland Seaports (Terneuzen) en YourSurprise (Zierikzee).

Sectoren in Zeeland

De groei van economie van de Zeeuwse provincie leunt sterk op de bouw, horeca en zakelijke dienstverlening. Ook de chemiesector herstelt en de hogere investeringsbereidheid voor vervangings- en uitbreidingsinvesteringen is een economische impuls voor Zeeland. De ontwikkeling van offshore-activiteiten in de Zeeuwse havens heeft twee gezichten, volgens het Economisch Bureau van ING. Aan de ene kant is wind op zee ‘booming’ en aan de andere kant zijn olie- en gasactiviteiten fors ingezakt door de lage olieprijs.

De foodsector is al eeuwenlang vertegenwoordigd in Zeeland. Vooral in de agrifood en de visserij behoort Zeeland niet alleen tot de Nederlandse, maar ook de wereldtop. De maintenance-sector is in Zeeland duidelijk aanwezig. Vooral op het gebied van maritiem onderhoud, windturbine maintenance en chemische maintenance is Zeeland koploper. De Zeeuwse havens van Vlissingen en Terneuzen en de strategische ligging van Zeeland tussen de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam zorgen ervoor dat de logistieke sector in Zeeland een rol van betekenis kan spelen.

Waar vind je bedrijven te koop in Zeeland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Zeeland, zijn:

  • Middelburg
  • Terneuzen
  • Zierikzee
  • Vlissingen
  • Goes
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 3.700 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.