Bedrijven te koop in Zeeland

Wil je een bedrijf kopen in Zeeland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Zeeland jaarlijks rond de 230 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

Bedrijf in Zeeland kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Zeeland

De verwachte groei van de Zeeuwse economie in 2020 is 1 procent, aldus ING. Belangrijke sectoren als chemie, transport en bouw kennen slechts beperkte groei. Door onzekerheid in het buitenland zijn zowel deze bedrijven als hun afnemers terughoudender met investeringen. Dat wordt in Zeeland gemerkt omdat deze sectoren een bovengemiddeld aandeel in de regionale economie hebben.

Bedrijven in Zeeland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 40.219 bedrijven actief in Zeeland, goed voor slechts 1,9 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Daarmee zijn er in de provincie Zeeland het minste aantal bedrijven van Nederland te vinden. Bekende bedrijven in Zeeland zijn Bax Shop (Goes), Zeelandia (Zierikzee), Roompot Vakanties (Kamperland), Zeeland Seaports (Terneuzen) en YourSurprise (Zierikzee).

Bedrijven te koop in Zeeland

Sectoren in Zeeland

De groei van economie van de Zeeuwse provincie leunt sterk op de bouw, horeca en zakelijke dienstverlening. Ook de chemiesector herstelt en de hogere investeringsbereidheid voor vervangings- en uitbreidingsinvesteringen is een economische impuls voor Zeeland. De ontwikkeling van offshore-activiteiten in de Zeeuwse havens heeft twee gezichten. Aan de ene kant is wind op zee ‘booming’ en aan de andere kant zijn olie- en gasactiviteiten fors ingezakt door de lage olieprijs.

De foodsector is al eeuwenlang vertegenwoordigd in Zeeland. Vooral in de agrifood en de visserij behoort Zeeland niet alleen tot de Nederlandse, maar ook de wereldtop. De maintenance-sector is in Zeeland duidelijk aanwezig. Vooral op het gebied van maritiem onderhoud, windturbine maintenance en chemische maintenance is Zeeland koploper. De Zeeuwse havens van Vlissingen en Terneuzen en de strategische ligging van Zeeland tussen de wereldhavens van Antwerpen en Rotterdam zorgen ervoor dat de logistieke sector in Zeeland een rol van betekenis kan spelen.

Waar vind je bedrijven te koop in Zeeland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Zeeland, zijn:

  • Middelburg
  • Terneuzen
  • Zierikzee
  • Vlissingen
  • Goes
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.