Alfa adviseert Van den Bor pluimveeslachterij bij verkoop

Alfa adviseert Van den Bor pluimveeslachterij bij verkoop

Beschrijving

GroenlandGroup en Van den Bor pluimveeslachterij B.V. hebben bekend gemaakt dat de voorgenomen overname definitief is afgerond. De transactie is inmiddels goedgekeurd door de mededingingsautoriteit. Beide ondernemingen verwachten, door gebruik te maken van elkaars kennis en faciliteiten, zich te ontwikkelen tot een nog sterkere partner voor hun klanten.

De Duitse PHW Gruppe, waar GroenlandGroup onderdeel van is, is een grote Europese speler in de pluimveesector. Van den Bor pluimveeslachterij is een sterke speler in Nederland. Het betreft een overname, waarbij van den Bor pluimveeslachterij zelfstandig zal blijven opereren. PHW Gruppe heeft een sterke focus op duurzaamheid en efficiency. Om hierin voorop te blijven lopen, blijft zij continue investeren in haar bedrijven. De overname past in de groeiambitie van GroenlandGroup.

Groenlandgroup verwerkt en verpakt kip- en poeliersproducten voor de (internationale) retailer en de industrie. Dankzij PHW Gruppe opereert GroenlandGroup vanuit een volledig gecontroleerde eigen keten, waardoor zij in staat is een pioniersrol te vervullen op het gebied van efficiency en duurzaamheid. Naast de activiteiten in het segment pluimvee, positioneert GroenlandGroup zich steeds meer als leverancier van alternatieve eiwitbronnen. Met het bedrijf Vergroen in Bergambacht wordt er invulling gegeven aan een breed assortiment vegetarische producten.

Strategische overname

Van den Bor is een modern gespecialiseerd bedrijf dat kwaliteit als traditie heeft. Van den Bor pluimveeslachterij uit Nijkerkerveen levert dagelijks producten aan klanten in binnen- en buitenland. Net als GroenlandGroup is van den Bor actief binnen de retail en de industrie. Van den Bor pluimveeverwerking te Meppel valt buiten de overname.

De overname zal beide bedrijven verder in hun kracht zetten. Zij versterken elkaar met kennis en mogelijkheden op het gebied van grondstoffen, supply chain en productie. Beide ondernemingen zijn verheugd over de overname. Ze kijken ernaar uit hun klanten vanuit een nog sterkere positie te bedienen met premium poultry. De voorgenomen transactie zal ter goedkeuring aan de mededingingsautoriteit worden voorgelegd.

Alfa Consultants adviseerde de aandeelhouder van Van den Bor.

Alfa Consultants
  • Van Siburgstraat 2-4

    3863HW Nijkerk