Antea investeert in The People Group

Antea investeert in The People Group

Beschrijving

Investeringsmaatschappij Antea in Den Haag heeft een belang verworven in infrastructuur- dienstverlener The People Group te Nieuwkuijk. 

De nieuw opgerichte koopholding The People Group Holding B.V. heeft Investing People Holding B.V. overgenomen met daaronder The People Group - Ingenieurs en Specialisten B.V. Reeds 14 jaar houdt The People Group zich nationaal en internationaal bezig met ontwikkeling van software op het gebied van infrastructuur, in-house engineering en het inzetten van specialistische kennis. De actieve marktsegmenten zijn: boven, en ondergrondse infra, energie(transitie) en telecom. Met name energiebedrijven, gemeenten, aannemerij en technologie- of kennisproviders ondersteunt zij bij de aanleg, bouw en beheer van projecten. 

De omzet was in 2021 circa € 25 miljoen (exclusief joint-ventures). Het bedrijf heeft 300 medewerkers in dienst en is opgericht in 2008. Het bedrijf onderscheidt zich van de concurrentie doordat zij op drie deelterreinen actief is en daarmee een totaalpakket aan klanten kan aanbieden: software, projecten en people. De onderneming heeft kantoren in Nederland, Duitsland en Spanje. 

Antea heeft een belang van 51% in The People Group Holding B.V. De rest van de aandelen is in handen van de directie. 

The People Group heeft een groeiambitie door de verdere ontwikkeling van software, nieuwe relaties in het buitenland en in te spelen op de marktontwikkelingen zoals energietransitie en digitalisering. Ook is groei middels overnames (buy-and-build) een bewuste strategie van de onderneming. 

Voor Antea is The People Group de vierde participatie in 2022: eerder werd onder andere geïnvesteerd in ICT-dienstverlener Ventus.

Antea Participaties
  • Stadhouderslaan 100

    2517JC Den Haag