Arno Diederen

Ervaren legal mediator, tevens advocaat voor duurzame oplossingen


Over ons

Als legal mediator, tevens advocaat, heb ik een schat aan kennis en ervaring opgebouwd in werkbare en duurzame oplossingen voor ondernemers. Ik ben thuis in het mijnenveld rondom Vof, aandeelhoudersgeschillen en maatschaps-problematiek in het MKB.

Ik bemiddel vaak bij scheidende ondernemers, bij nalatenschapskwesties en overdracht naar een volgende generatie. Ik ben goed in de psychologische aspecten die mensen verdeeld houden en heb oog voor de juridische en fiscale zaken die spelen.

Vanuit een oplossingsgerichte insteek begeleid ik u naar het samen verantwoordelijkheid nemen voor beslissingen die ook op de lange duur houdbaar blijven. 90% van de kwesties wordt bij mij in maximaal 3 bijeenkomsten tot een oplossing gebracht tegen aanvaardbare kosten.

Ervaring 
Ik ben ruim 30 jaar advocaat en meer dan 20 jaar mediator. Ik bemiddelde inmiddels in meer dan 1000 kwesties en ken het klappen van de zweep als het ingewikkeld tussen partijen wordt.

Biografie
Arno Diederen is sinds 1988 advocaat, sinds 1999 Mfn-Registermediator en sinds 2006 Master of Dispute Resolution. Ik schreef in 2006 het eerste boek over de rol van de advocaat in Mediation, To plead or not to plead en verder diverse bijdragen in verschillende boeken over mediation. Ik schrijf regelmatig bijdragen over arbeidsrecht en zakelijke mediations in het tijdschrift Nederlandse Mediation. Sinds 2007 ben ik aan de beroepsopleiding Advocatuur van de NOVA verbonden als docent Mediation, Arbitrage en Bindend Advies. 

Ik ben als advocaat aangesloten bij de NOVA, als mediator lid van het MfN, NMV, ZAM, NVvMA, en de Vereniging van Online mediators. Grensoverschrijdende mediations worden volgens de regels van het IMI gefaciliteerd.

Mediations worden door mij gefaciliteerd in het Nederlands, Engels, Duits en Frans of een combinatie daarvan.

Specialisme
Als neutrale derde begeleid ik gezamenlijk overleg, maar ik kan ook als een informateur tussen partijen heen en weer pendelen en met ieder vertrouwelijk overleggen om te bezien waar mogelijkheden liggen en waar no-go area’s zijn. Ik zie vaak eerder waar mogelijkheden liggen en begeleid u dan samen naar de haalbare oplossing. Soms leidt dat tot betere communicatieafspraken, een andere keer is het beter afscheid van elkaar te nemen of worden verantwoordelijkheden geherstructureerd.

Ik overzie de combinatie van ondernemingsrecht, arbeidsrecht, echtscheiding en nalatenschap en word vaak op die terreinen ingeschakeld om te voorkomen dat het via de rechter uit de hand gaat lopen. Dat gaat uiteraard vaak gepaard met overleg met de advocaten die partijen vaak al ingeschakeld hebben. Indien nodig zijn er korte lijnen met een accountant, fiscalist of notaris.

+Lees meer -Lees minder

Aanvullende informatie

Opgericht:

2006

Aantal adviseurs:

1

Contact met de adviseur

Algemene gegevens

Arno Diederen

location-icon Herengracht 448
1017 BJ Amsterdam

Referenties

Aandeelhoudersconflict

Casus 1

Maatschapsgeschil

Casus 2

Franchiseperikelen

Casus 3

Aangesloten bij Brookz sinds 12 februari 2020

Contactpersonen

Bezoek- en postadres

Herengracht 448

1017 BJ Amsterdam