CvB begeleidt oprichter bij miljoenenverkoop Quest aan Olympus

CvB begeleidt oprichter bij miljoenenverkoop Quest aan Olympus

Beschrijving

Oprichter Richard Meester heeft zijn bedrijf Quest Photonic Devices voor 56 miljoen euro verkocht aan het Japanse Olympus. Bij de bedrijfsverkoop werd hij begeleid door Centrum voor Bedrijfsopvolging (CvB).

De innovatieve camera’s van Quest Photonic Devices bieden baanbrekende oplossingen in de gezondheidszorg. Met speciale fluorescentiebeeldtechniek en -software weet het bedrijf in operatiekamers het onzichtbare zichtbaar te maken. Deze technieken worden onder meer gebruikt bij het in beeld brengen van verschillende soorten weefsels van tumoren, doorbloeding en lymfeklieren.

Via diverse financieringsrondes wist het bedrijf de afgelopen jaren aanzienlijk te groeien. Door de behoefte aan meer risicodragend kapitaal om de noodzakelijke investeringen in het vermarkten van de producten, het bouwen van productiecapaciteit en het verhogen van het R&D-budget te financieren, kwam het Quest met het Japanse Olympus, marktleider op het gebied van chirurgische imaging-systemen, aan tafel. Het bedrijf uit Middenmeer werd voor 56 miljoen euro verkocht. 

Centrum voor Bedrijfsopvolging

Quest werd in het zoekproces en de afwikkeling van de miljoenenovername bijgestaan door overname-advieskantoor CvB. Het proces werd begeleid door de CvB-partners Hans de Leeuw en Pieter van der Spek. ’Van het initiële investeringsmemorandum tot de uiteindelijke afwikkeling hebben wij Quest bijgestaan in de overname door Olympus’, zegt Van der Spek. ‘Wij kennen uit ervaring alle aspecten van de processen die samenhangen met overdracht, overname danwel verkoop van een bedrijf, met name ook de sociaal-emotionele kanten. We zijn immers allen ervaringsdeskundigen.’

 

Quest zal zijn activiteiten voortzetten als een dochteronderneming van Olympus en zich concentreren op technologie en ontwikkelingen op het gebied van fluorescentiebeeldvorming. Oprichter Meester blijft betrokken bij Quest en zal ook nieuwe ontwikkelingen blijven begeleiden. Meester: ‘Met deze transactie krijgen we erkenning voor onze visie en strategie die we tot nu toe hebben uitgevoerd en hebben we de mogelijkheid om onze technologie verder uit te breiden in de markt samen met Olympus.’

Quote door adviseur

Met deze transactie krijgen we erkenning voor onze visie en strategie

 

Centrum voor Bedrijfsopvolging (CvB)
  • Laan van Vredenoord 33

    2289 DA Rijswijk

  • + toon alle adressen

  • Brinklaan 134

    1404 GV Bussum

  • Govert Flinckstraat 1

    8021 ET Zwolle