Claassen, Moolenbeek & Partners helpt Probin Telder bij het opstellen van een financierringsplan

Claassen, Moolenbeek & Partners helpt Probin Telder bij het  opstellen van een financierringsplan

Beschrijving

Probin Telder is toeleverancier voor bedrijven in de bouw en industrie met vestigingen in Dronten, Lelystad, Emmeloord en Kampen. Het bedrijf is specialist in onder meer gereedschappen, ijzerwaren, bevestigingsartikelen en hang- en sluitwerk. 

Over Probin Telder

De reis van Probin Telder begint in 1861 in de binnenstad van Kampen en heeft onderweg diverse tussenstations aangedaan. De familie Telder heeft in die tijd een smederij, ijzerhandel en verkoop van huishoudelijke producten. In de jaren vijftig van de vorige eeuw heeft opa Woltjer het bedrijf overgenomen van Telder. Met Pieter Bram Woltjer staat nu de derde generatie aan het roer. De ambitie van Woltjer is om het bedrijf in omvang te verdubbelen.

Een gezamenlijke relatie heeft mij geïntroduceerd bij de huidige directeur/eigenaar van Probin Telder. De accountant werkt op dat moment aan de overname van vader op zoon en is bezig deze af te ronden. Ik ben als ‘reisleider’ aangehaakt en heb de herfinanciering na de overname van vader geregeld. 

Gericht op de toekomst

Bij het uitwerken van het financieringsplan hebben we nadrukkelijk gekeken naar de toekomst. Waar wil je staan over vijf jaar? Hoeveel geld moet je dan investeren? Welk werkkapitaal heb je dan nodig? De antwoorden hebben geleid tot een stevig financieringsplan waarin ruimte is gecreëerd om de ambitie te realiseren. 

Met dit plan zijn we de markt opgegaan om een partij te vinden die met ons de reis wil afleggen. We hebben de drie grootbanken in Nederland uitgenodigd voor een aantal gesprekken. Ik kan jullie zeggen dat ze alle drie graag mee willen werken aan de droomreis. 

Dankzij ons gedegen plan kunnen de drie banken een scherp voorstel neerleggen dat voldoet aan onze wensen. Het is een duurzame, toekomstbestendige en flexibele financiering geworden met ruimte voor groei en waarbij de financiële afwikkeling van de overname is geregeld.

Het volgende doel

Ondertussen werken we aan het volgende reisdoel, het realiseren van de daadwerkelijke groei. Wij zijn op zoek naar partijen waarmee wij deze droom uit kunnen laten komen. 

Heb jij ondersteuning nodig bij een overname, strategie of financiering? Ik help je graag met je reisplan en doelen. Samen komen we verder!

Claassen, Moolenbeek & Partners Flevoland
  • Larserpoortweg 50

    8218 NK Lelystad

  • + toon alle adressen

  • Dokter van Deenweg 108

    8025 BN Zwolle