Jeroen van Wassenaer

MfN-gecertificeerd Mediator, advocaat en arbiter, partner bij Loyal Lawyers


Over ons

Specifieke informatie
Jeroen is MfN-gecertificeerd Mediator, advocaat en arbiter, als partner verbonden aan Loyal Lawyers in Amsterdam. Van Wassenaer publiceert regelmatig (blogs, FD, Linkedin) over familiebedrijven en vennootschapsrechtelijke zaken.

Hij is lid van o.a. specialisatieverenigingen voor mediation: ZAM, VCM, ACB (bestuur): FB-Mediation (mediation voor het familiebedrijf), MfN, NMV, NvMA, Nvvma, PCM, VMNH, Mediation Nederland. 

Ervaring
Van Wassenaer combineert 10 jaar bedrijfsleven-ervaring met 30 jaar advocatuur. Na zijn stageopleiding voor de advocatuur trad hij aan als secretaris van de Raad van Bestuur en legal counsel bij twee beursfondsen en als divisiedirecteur van vier groothandelsbedrijven. Hij begeleidde daarbij talloze overnames. 

Waarom Mediator?
“Op enig moment was ik als advocaat betrokken in een zaak waarin de wederpartij stelde dat zijn bedrijf naar de rand van de afgrond werd gedreven door toedoen van mijn cliënt , die een groot IT-project had geleverd bij de wederpartij. Lang verhaal kort werd mediation overeengekomen. En inééns was de zaak helemaal opgelost! Zeker nadat ik nog twee mediations als advocaat had bijgewoond, wilde ik wel eens heel goed begrijpen wat mediation nu precies inhoudt. Ik begon te lezen en volgde vanzelf erachteraan de gehele opleiding en uiteindelijk liet ik mij ook als gecertificeerd mediator registreren”.

Sindsdien ziet Van Wassenaer overal situaties met kansen voor mediation: 

Waarom Van Wassenaer als mediator?
Van Wassenaer: “Daarom zet ik nu mijn kennis, vaardigheid en ervaring graag in om als mediator zaken op te lossen. Want mediation gaat snel, geen (verdere) negatieve energie meer erin, misschien ook nog samen verder gaan. Omdat ik zelf uit het bedrijfsleven kom, herken ik onderliggende belangen snel. Dan is het verder veelal een kwestie van goede communicatie ( en daar zijn juristen op getraind) om partijen begrip voor elkaars standpunten te laten opbrengen en bij zichzelf toe te laten. Daarna is er dè kans op een oplossing!”

+Lees meer -Lees minder

Aanvullende informatie

Sector specialisatie:

(rafels bij) Transacties, Aandeelhouders- en bestuursgeschillen, Familiebedrijven, Corporate en Family-governance

Contact met de adviseur

Algemene gegevens

Jeroen van Wassenaer

location-icon Pedro de Medinalaan
1086 XP Amsterdam

Referenties

Familiebedrijfsconflict

Casus 1

Familiebedrijfsconflict

Casus 2

Conflict aandeelhouders

Casus 3

Aangesloten bij Brookz sinds 10 februari 2020

Contactpersonen

contact-img

Jeroen van Wassenaer

phone-icon+31624906091 email-icon[email protected]

Bezoek- en postadres

Pedro de Medinalaan

1086 XP Amsterdam