Koenen en Co begeleidt overname Wagon Service door Railrelease

Beschrijving

Combo Wagon Service B.V. heeft haar aandelen overgedragen aan Railrelease. Railrelease neemt hiermee Combo Wagon Service over om haar servicenetwerk verder uit te breiden. Ook wilt Railrelease haar positie als fullservice spoorwagenleasemaatschappij verder versterken. Het gehele verkooptraject werd begeleid door Koenen en Co, als partner van Combo Wagon Service.

Railrelease is een Europese leasemaatschappij voor goederenwagons en een joint venture van Rail Innovators Group en Reichmuth Infrastructure. Het bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Nederland en implementeert een langetermijn-ontwikkelingsstrategie om een toonaangevende Europese aanbieder van wagonmobiliteit te worden.

Combo Wagon Service

Combo Wagon Service houdt zich bezig met de inspectie, het onderhoud en de reparatie van goederenwagons en treedt min of meer op als ‘de wegenwacht van het spoor’. Opgericht in 2011 door Jan van Erp en in de afgelopen jaren sterk gegroeid. Het bedrijf telt ongeveer 30 medewerkers, exploiteert twee werkplaatslocaties, een onderdelenmagazijn en verzorgt mobiel onderhoud van spoorwagons met 6 teams in Nederland, België en Duitsland.

Met deze overname heeft Railrelease een maintenance-service aan haar dienstenpakket toegevoegd. Daarnaast hebben zij nu een directe ingang bij twee grote logistieke locaties waar Combo Wagon Service werkplaatsen heeft. Namelijk Tata Steel in Beverwijk en Chemelot in Geleen. Tot slot is er nu ook de mogelijkheid om een werkplaats op de Maasvlakte in Rotterdam – met link naar de Port of Rotterdam – te realiseren.

Voormalig eigenaar van Combo Wagon Service Jan van Erp kijkt kort terug op het verkooptraject dat hij samen met de adviseurs van Koenen en Co doorliep:

'Ik word volgend jaar 68 en voor mij was het de grote vraag tot wanneer ik nog moest doorgaan. In 2018 werd ik benaderd door de Port of Rotterdam om een werkplaats te starten op de Maasvlakte. De plannen hiervoor heb ik uitgewerkt, maar omdat het een substantiële investering met zich meebrengt was het voor mij nog onzeker of ik dit traject zelfstandig moest aangaan of hier een stevige partner voor moest zoeken. Uiteindelijk heb ik in samenwerking met Koenen en Co niet alleen een partner voor dit traject gevonden, maar zelfs de juiste koper voor mijn bedrijf weten te vinden. Gedurende het gehele traject heeft Roy Joppen als regisseur opgetreden met uitstekende ondersteuning van Pascal Hartmann en Ben Huijs waardoor Koenen en Co mij voortreffelijk heeft geholpen. Op naar de volgende opportunity dus, vanzelfsprekend samen met Koenen en Co.'