Succesvolle begeleiding samenwerking tussen Ammerlaan en Big Dutchman

Succesvolle begeleiding samenwerking tussen Ammerlaan en Big Dutchman

Beschrijving

De samenwerking tussen Ammerlaan Constructie B.V. en Big Dutchman is een meerwaarde in de groei van glastuinbouw. 'Ik ben ervan overtuigd dat ons sterke wereldwijde netwerk de uitbreiding van Ammerlaan zal ondersteunen', zegt Bernd Meerpohl, CEO van Big Dutchman, die uitkijkt naar de samenwerking. Michel La Crois, managing director van Ammerlaan, vult aan: 'Samen kunnen we nieuwe maatstaven zetten in de glastuinbouw.'

Over Ammerlaan

Ammerlaan is een familiebedrijf onder leiding van Michel La Crois. Ook wel bekend via de naam Maurice Kassenbouw B.V. Met meer dan 75 jaar ervaring is Ammerlaan een gerenommeerd full-service dienstverlener voor innovatieve kassenprojecten. Het bedrijf is één van de meest toonaangevende spelers in de tuinbouwsector en actief in onder andere de Benelux, Duitsland, Zwitserland, Rusland, Azië en Noord-Amerika.

Samen met de 100 medewerkers ontwerpen en realiseren zij kasconstructies voor de productie van onder andere groenten, fruit, bladgroenten en bloemen in maten van 2 tot 20 hectare. Ammerlaan is ervan overtuigd dat gecontroleerde landbouw een essentiële rol speelt in het voldoen aan de wereldwijde vraag naar voedsel.

Over Big Dutchman

Samen met maar liefst 3.400 medewerkers werkt Big Dutchman aan het bijzondere motto ‘Think global, act local’. Big Dutchman is zeer geïnteresseerd in moderne tuinbouwoplossingen die een aanvulling vormen op de bedrijfsactiviteiten van eier-, pluimvee- en varkensproductiesystemen. 'Innovatieve technologieën vormen de kern van ons DNA. Ze breiden ons aanbod uit en bieden onze klanten nieuwe kansen. Aan ideeën ontbreekt het ons niet', zegt Bernd Meerpohl.

Begeleiding Koenen en Co

Michel La Crois: 'Het was achteraf gezien een prettig traject, ondanks moeilijke beslissingen. Met onverwachte elementen voor mij, zowel zakelijke als emotioneel. Beide aspecten heeft Koenen en Co goed in de gaten gehad voor mij. Met de inhoudelijke details hebben zij goede adviezen gegeven. Maar ook aan de emotionele kant van dit traject is voldoende aandacht geschonken. Met deze transactie is door en met advies van Koenen en Co gestreefd naar een optimale lange termijn oplossing voor zowel ons en onze kinderen, maar zeker ook voor de samenwerkende partner. Ik denk dat de uiteindelijke uitkomst niet beter had kunnen zijn, dan wat we nu bereikt hebben met elkaar.'

Namens Koenen en Co en betrokken teamleden Nico van Knippenberg, Roy Joppen en het team danken wij Michel La Crois en Ammerlaan voor het in ons gestelde vertrouwen. Wij wensen jullie een innovatieve en succesvolle samenwerking toe!