Groeikapitaal van MGF voor MTA 2Artboard 91

Groeikapitaal van MGF voor MTA

MTA, bedenker en producent van de meest uitdagende mechatronische machines en systemen, zocht groeikapitaal. De laatste jaren verscherpten zij de focus op ontwikkeling en industrialisatie en dat sloeg aan bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers.

Dit, in combinatie met een sterke organisatie voor het efficiënt seriematig produceren, leidde tot een bovengemiddelde groei van de activiteiten. Om deze groei te kunnen realiseren, wordt een nieuw bedrijfspand gebouwd dat twee keer zoveel vierkante meters heeft. Het nieuwe pand dat eind 2019 in gebruik wordt genomen, is zodanig ontworpen dat de samenwerking tussen de medewerkers nog beter gefaciliteerd kan worden.

Groeikapitaal

MTA wilde gecontroleerd verder groeien met behoud van sfeer en cultuur en daarvoor zochten ze een natuurlijk partner. Ze kwamen bij MGF uit. Het bedrijf is opgericht in 2002 door Robert Manders en Patrick Geerts en telt momenteel ruim 90 medewerkers. De ambitie is om in de komende jaren versneld door te groeien en daarvoor is groeikapitaal van MGF aangetrokken. 

Robert Manders, MTA: 'De versterkte focus op ontwikkeling en industrialisatie slaat aan bij bestaande en nieuwe opdrachtgevers en de combinatie met een sterke organisatie voor het efficiënt seriematig produceren leidt tot een bovengemiddelde groei van onze activiteiten. Om deze groei te kunnen realiseren bouwen we momenteel een nieuw bedrijfspand dat twee keer zoveel vierkante meters heeft. Onze medewerkers vormen de belangrijkste pijler onder ons succes en staan centraal in de bedrijfsvoering. Het nieuwe pand dat eind 2019 in gebruik wordt genomen is zodanig ontworpen dat de samenwerking nog beter gefaciliteerd kan worden.  We willen gecontroleerd verder groeien met behoud van sfeer en cultuur en daarvoor zochten we een natuurlijk partner die we met MGF gevonden denken te hebben.'

Paul van Logtestijn partner bij MGF over de participatie: 'We zijn diep onder de indruk van het ondernemerschap van Patrick en Robert. We begrijpen goed waar ze nu staan en vooral ook waar ze naar toe willen. MTA is een toonaangevend bedrijf in de groeiende markt van de mechatronica en wil daarin een nog dominantere rol gaan spelen. We delen het geloof dat hun voorsprong in kennis en kunde benut moet worden om klanten daadwerkelijk te helpen hun machines op de meest efficiënte wijze te produceren. Dat voorkomt onnodige handelingen en materiaalverlies. Laten we samen zuinig zijn op onze aarde!'

Datum van de deal: 2019-04-01

Namens MGF waren betrokken bij investering MTA

Paul van Logtestijn

Paul van Logtestijn