YesPlease verwelkomt Phase2.earth als scale-up investeerder 2Artboard 91

Ondernemer + Financiering is als financieel regisseur voor het MKB verheugd te kunnen melden dat de duurzame koffieleverancier YesPlease door impact-investeerder Phase2.earth gefinancierd zal worden bij haar scale-up plannen.

YesPlease

YesPlease koopt met haar partners koffiebonen direct in bij koffieboeren in een 4-tal landen. 'Onze nieuwe koffieketen vermindert het aantal (onnodige) stappen en de betrokken partijen aanzienlijk', aldus CEO Sjoerd Stouten. 'Elke partij die is overgebleven voegt daadwerkelijk waarde toe aan de koffie, zodat onze boeren een eerlijke prijs krijgen voor hun oogst en de consument zeker niet meer betaald.'

Phase2.earth

YesPlease ontvangt een investering van € 550.000 euro van Phase2.earth. Het is de eerste investering voor dit nieuwe impact-investeringsfonds van voormalig Postcode Loterij-oprichter Boudewijn Poelmann.

Naast de bestaande (internationale) hotel-klanten, wil YesPlease dankzij deze investering nu ook de consumentenmarkt kennis laten maken met deze lekkere, eerlijke en duurzaame koffie op basis van een 'koffie-abonnement'.

Onze rol 

Ondernemer + Financiering trad op als regisseur op van de oprichter en het management team van YesPlease B.V. bij de uitbreiding van de financiering.

De uitbreiding van de werkkapitaal van YesPlease kan toegevoegd worden aan een referentielijst met financieringsvraagstukken, ook als het gaat om duurzame ondernemingen en investeerders die een impact willen geven.

Met veel plezier (en goede koffie) kijken wij terug op de samenwerking met Sjoerd en Roland en de overige leden van het team.

Datum van de deal: 2021-07-27

Namens Ondernemer + Financiering waren betrokken bij financiering YesPlease

Gerard Hofmeijer

Gerard Hofmeijer