Peek Von Schükkmann

Distressed M&A

Peek Von Schükkmann verkoopt bedrijven in moeilijkheden. We pakken de problemen aan en creëren kansen, we zorgen voor rust en continuïteit. We hebben maar één doel: een succesvolle toekomst voor uw bedrijf realiseren.

Er zit een groot verschil tussen het verkopen van een onderneming en het verkopen van een onderneming in moeilijkheden. De overname gaat in grote lijnen op dezelfde wijze en het vinden van de juiste strategische koper of investeerder is in beide gevallen de belangrijkste exercitie.

Toch is de aanpak geheel anders. Een gedegen analyse dient de risico’s en succeskansen helder in beeld te brengen. De risico’s, die veelal hangen aan schuldeisers zoals crediteuren, de bank en de fiscus, moeten beheersbaar worden gemaakt. 

Gesprekken met schuldeisers en vertrouwen winnen is belangrijk voor de continuïteit. Een succesvolle verkoop is sterk gericht op het vinden van de toegevoegde waarde van de overname voor zowel koper als verkoper. 

De focus ligt op de sterke punten van de onderneming (verkoper): wat is het businessmodel? welke meerwaarde creëert de onderneming? en hoe kan deze worden geoptimaliseerd? Een goede analyse brengt de kansen voor de koper in beeld. 

Niet alle potentiele kopers zijn even geschikt; een zorgvuldige voorbereiding en selectie is cruciaal.  Het is zaak zeer gericht en vertrouwelijk te werk te gaan met een heldere en sterke propositie.  De transactie klopt als de overnamestrategie goed aansluit, de synergie tussen de bedrijven kan worden geoptimaliseerd en de continuïteit van de onderneming wordt gewaarborgd. 

De verkoop van een bedrijf in moeilijkheden biedt bijzonder veel kansen…voor de juiste koper. En dat is in het belang van de verkoper.

Dealpublicaties

Expert columns

Contactpersoon

Peek Von Schükkmann
  • Eeuwigelaan 7

    1861CL Bergen