Bedrijven te koop in Gelderland

Wilt u een bedrijf kopen in Gelderland? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Gelderland rond de 1400 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

>> Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz

Economie in Gelderland

De groei van de Gelderse economie trekt in 2018 flink aan tot 3,3 procent. Daarmee is de groei een fractie hoger dan de bbp-groei. De stevig doorgroeiende bouw en industrie zijn de belangrijkste trekkers van de groei. Nieuwe impulsen komen van de goed vertegenwoordigde en fors groeiende elektrotechnische en machine-industrie en van de weer oplevende zorgsector.

Bedrijven in Gelderland

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 juli 2017 207.145 bedrijven actief in Gelderland, goed voor ongeveer 11,6 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Gelderland zijn Agrifirm (Apeldoorn), NXP Semiconductors (Nijmegen), OHRA (Arnhem), Adecco (Zaltbommel) en Ultimaker (Geldermalsen).

Sectoren in Gelderland

De grootste provincie qua landoppervlakte van ons land kent een grote diversiteit op het gebied van bedrijvigheid en sectoren. Neem alleen al de Veluwe, de Achterhoek, de Betuwe en grote steden-regio Arnhem-Nijmegen.

De economie op de Veluwe wordt in 2017 gekenmerkt door een bovengemiddelde groei (3,4 procent) en een relatief lage werkloosheid (4,4 procent). De regio heeft een evenwichtige sectorstructuur, met een lichte oververtegenwoordiging van voedingsindustrie en bouwnijverheid. De groei van de groothandel en de zorgsector pakt ook voor deze regio goed uit.

De economische groei in de Achterhoek is iets lager dan elders in Gelderland, maar neemt in 2017 flink toe naar 3,1 procent. De agrarische sector en de bouw zijn prominent aanwezig in deze regio en laten negatieve respectievelijk minder uitbundige groeicijfers zien in vergelijking met 2016. Impulsen komen vooral van de sterk vertegenwoordigde elektrotechnische en machine-industrie, maar ook van de weer oplevende zorgsector.

De economie van Rivierenland (onder andere de Betuwe) groeit in 2017 naar verwachting met 3,4 procent. De sectorstructuur met veel bedrijven in groothandel en transport, bouw, industrie èn zakelijke dienstverlening zorgt al vier jaar op rij voor stevige groei. Sinds 2013 behoort Rivierenland tot de top-3 groeiers van het land (na de regio’s rond Amsterdam en Eindhoven). Rivierenland is met de ligging rond de A2 en de A15 een logistieke hotspot, die ook volop profijt heeft van de groei van e-commerce.

In de regio Arnhem-Nijmegen geven de weer groeiende zorg- en publieke sector de regionale economie een sterkere impuls dan de nationale. Tevens is de maakindustrie - volop vertegenwoordigd in deze regio - een impuls voor Arnhem-Nijmegen. De bijdrage van de bouw en de zakelijke dienstverlening is echter lager dan in 2016.

Waar vind je bedrijven te koop in Gelderland?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Gelderland, zijn:

  • Nijmegen
  • Apeldoorn
  • Arnhem
  • Ede
  • Doetinchem

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 3.700 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.