Bedrijven te koop in Limburg

Wilt u een bedrijf kopen in Limburg? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Limburg rond de 640 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

>> Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz

Economie in Limburg

De Limburgse economie houdt vrijwel gelijke trend met de economische groei in Nederland; 3,0 procent. In het zuiden van de provincie Limburg is het economische belang van groeisectoren iets gunstiger dan in het noorden en het midden van Limburg. De provincie heeft wel te maken met een gemiddeld hoge bevolkingskrimp, waardoor het effect van bestedingen in consumentensectoren in Limburg ook meer voelbaar zijn dan in andere provincies.

Bedrijven in Limburg

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 juli 2017 95.907 bedrijven actief in Limburg, goed voor ongeveer 5,3 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Limburg zijn VDL Nedcar (Born), Q-Park (Maastricht), Koninklijke DSM (Heerlen), Rockwool (Roermond) en Gulpener Bierbrouwerij (Gulpen).

Sectoren in Limburg

In Noord-Limburg is de economische groei al een aantal jaar stabiel. De regionale economie vertoont geen uitschieters naar boven of naar benden, waardoor er een groei van 3,2 procent zal zijn. Die degelijkheid heeft onder andere te maken met de sterke positie van de agrarische sector en de industrie. Samen zijn deze twee sectoren goed voor ruim een kwart van de toegevoegde waarde en sterk gericht op het buitenland.

De regionale economie in Midden-Limburg beleeft voorspoedige tijden vanwege de aantrekkende woningmarkt en -bouw. Naast de bouwbedrijven profiteren ook de regionale industrie (bouwmaterialen), transport (weg- en watertransport) en dienstverlening (architecten, makelaars) van deze groei.

Zuid-Limburg is goed voor ruim de helft van de economische activiteit in Limburg en de basis onder de groei is breed, volgens het Economisch Bureau van ING. Voor de sectoren chemie, gezondheid en dienstverlening wordt veel moeite gedaan om het ondernemerschap te stimuleren, wereldwijd talent naar de regio toe te trekken en innovatie te bevorderen. Dit moet met behulp van het investeren van geld in de treinverbinding Maastricht-Luik-Aken gerealiseerd worden.

Waar vind je bedrijven te koop in Limburg?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Limburg, zijn:

  • Maastricht
  • Sittard-Geleen
  • Venlo
  • Kerkrade
  • Roermond
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 3.700 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.