Bedrijven te koop in Utrecht

Wilt u een bedrijf kopen in Utrecht? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Utrecht rond de 1000 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1,2 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis

>> Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz

Economie in Utrecht

Utrecht is een economisch sterke provincie, met een relatief hoge economische groei, een hoog opgeleide beroepsbevolking en een lage werkloosheid. Voor 2018 wordt een bovengemiddelde economische groei van 3,7 procent verwacht. De groei wordt gedragen door de zakelijke dienstverlening in combinatie met toenemende bestedingen van consumenten in de horeca en detailhandel. Hiermee is Utrecht één van de beter presterende provincies.

Bedrijven in Utrecht

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 juli 2017 153.092 bedrijven actief in Utrecht, goed voor ongeveer 8,6 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Utrecht zijn Bol.com (Utrecht), Rabobank (Utrecht), Achmea (Zeist), The Phone House (Amersfoort) en SNS Bank (Utrecht).

Dankzij de centrale ligging en een hoog opgeleide beroepsbevolking heeft de provincie Utrecht een sterke positie als regio voor het bedrijfsleven. In de Europese Regionale Competitiveness Index staat de provincie Utrecht, na Londen, zelfs op een tweede plaats. Utrecht behoort met name op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt tot de Europese top. Dit trekt zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven aan.

Sectoren in Utrecht

De provincie Utrecht heeft met een omvang van zo’n 59 miljard euro een aandeel van 9 procent in de Nederlandse economie. De regio telt met de steden Amersfoort en Utrecht en omliggende plaatsen als Nieuwegein, Zeist en Leusden veel dienstverleners. Daarentegen kent Utrecht naar verhouding weinig industrie. Dit maakt de provincie afhankelijker van de binnenlandse markt ten opzichte van andere provincies. Juist nu de Nederlandse consument de knip weer trekt en bedrijven meer investeren, pakt dit goed uit.

De economische groei in de regio Utrecht wordt voor een groot deel gedragen door de zakelijke dienstverlening. Deze sector realiseert dit jaar in Nederland naar verwachting een volumegroei van 4,5 procent, volgens het Economisch Bureau van ING. Daarentegen laten de grote financiële dienstverleners, die sterk zijn vertegenwoordigd in de regio, in 2017 geen groei zien. Daarnaast leidt een verbeterde koopkracht in combinatie met een daling van de werkloosheid tot hogere consumentenbestedingen in de horeca en detailhandel.

Waar vind je bedrijven te koop in Utrecht?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Utrecht, zijn:

  • Utrecht
  • Amersfoort
  • Veenendaal
  • Zeist
  • Nieuwegein
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 3.700 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.