Bedrijven te koop in Utrecht

Wil je een bedrijf kopen in Utrecht? Volgens overnameplatform Brookz ligt het gemiddeld aantal bedrijven dat te koop staat in Utrecht jaarlijks rond de 1.000 bedrijven. De gemiddelde omzet van deze te koop aangeboden bedrijven ligt tussen de 1,2 en 1,5 miljoen euro op jaarbasis

Bedrijf in Utrecht kopen? Bekijk hier alle bedrijven te koop op Brookz.

Economie in Utrecht

Utrecht is een economisch sterke provincie, met een relatief hoge economische groei, een hoog opgeleide beroepsbevolking en een lage werkloosheid. Voor het vierde jaar op rij behoort de provincie Utrecht tot de best presterende provincies met een verwachte bovengemiddelde economische groei (1,8 procent) en een lage werkloosheid (3,2 procent), becijferde ING.

Bedrijven in Utrecht

Volgens de Kamer van Koophandel zijn er op 1 januari 2021 181.058 bedrijven actief in Utrecht, goed voor ongeveer 8,7 procent van het totaal aantal ondernemingen in Nederland. Bekende bedrijven in Utrecht zijn Bol.com (Utrecht), Rabobank (Utrecht), Achmea (Zeist), The Phone House (Amersfoort) en SNS Bank (Utrecht).

Dankzij de centrale ligging en een hoog opgeleide beroepsbevolking heeft de provincie Utrecht een sterke positie als regio voor het bedrijfsleven. Utrecht behoort ook op het gebied van onderwijs en arbeidsmarkt tot de Europese top. Dit trekt zowel binnenlandse als buitenlandse bedrijven aan.

Bedrijven te koop in Utrecht

Sectoren in Utrecht

De provincie Utrecht heeft met een omvang van zo’n 59 miljard euro een aandeel van 9 procent in de Nederlandse economie. De regio telt met de steden Amersfoort en Utrecht en omliggende plaatsen als Nieuwegein, Zeist en Leusden veel dienstverleners. Daarentegen kent Utrecht naar verhouding weinig industrie. Dit maakt de provincie afhankelijker van de binnenlandse markt ten opzichte van andere provincies. Juist nu de Nederlandse consument de knip weer trekt en bedrijven meer investeren, pakt dit goed uit. De economische groei in de regio Utrecht wordt voor een groot deel gedragen door de zakelijke dienstverlening.

Waar vind je bedrijven te koop in Utrecht?

Top-5 steden waar relatief gezien de meeste bedrijven te koop worden aangeboden in Utrecht, zijn:

  • Utrecht
  • Amersfoort
  • Veenendaal
  • Zeist
  • Nieuwegein
 

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brookz

Bedrijf kopen? Plaats een zoekprofiel op Brook

Breng uw zoekprofiel onder de aandacht bij het grootste bedrijfsovernamenetwerk van Nederland. Duizenden ondernemers gingen u de afgelopen 12 jaar al voor.

Bedrijf verkopen?

Bedrijf verkopen

Breng uw bedrijf anoniem onder de aandacht bij 35.000+ potentiële kopers. Op Brookz zijn al ruim 4.600 succesvolle bedrijfsverkopen tot stand gebracht.