Allround autobedrijf

Zeer sterke marktpositie
Goed renderende onderneming aan die bestaat uit twee zelfstandig pererende autobedrijvenn in Midden-Nederland. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 4.900.000

EBITDA

EBITDA € 575.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

Midden Nederland

SECTOR

Automotive, transport & logistiek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28718

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een goed renderende onderneming aan die bestaat uit twee zelfstandig opererende autobedrijven. De autobedrijven zijn gevestigd in Midden-Nederland en exploiteren hun kernactiviteiten vanuit hun eigen vestiging.

Bijzonderheden
Beide autobedrijven hebben samenwerkingsovereenkomsten gesloten met derden op basis waarvan zij reparaties en onderhoud uitvoeren. Er bestaat tussen beide ondernemingen dan ook gezonde concurrentie. Bovendien vinden er door het exploiteren van twee autobedrijven synergievoordelen plaats.

Activiteiten
De activiteiten van de ondernemingen zijn zeer divers. De autobedrijven leggen zich onder meer toe op verkoop van occasions, reparatie en auto-onderhoud. Daarnaast wordt een bandenhotel geëxploiteerd en beschikt een van de ondernemingen over een autowasstraat. Het klantenbestand bestaat uit zowel particuliere als zakelijke klanten.

Materieel
Het betreft twee ruime en zeer moderne autobedrijven. De onderneming beschikt over 15 bruggen, daarnaast zijn de autobedrijven uitgerust met hightech computerapparatuur en goed uitgeruste werkplaatsen en inventarissen.

Interne organisatie
Naast de ondernemers zijn er 23 personen (ca. 20 FTE) werkzaam binnen de onderneming. 13 personen (ca. 12 FTE) zijn in dienst als monteur. Daarnaast heeft de onderneming 6 (ca. 4 FTE) administratieve medewerkers in dienst. Voor overige werkzaamheden en de verkoop zijn 4 personen in dienst (ca. 4 FTE)

Werknemers
De werknemers worden zeer betrokken bij het bedrijf door onder meer cursussen en opleiding aan te bieden. Eén van de ondernemers verricht veelal werkzaamheden in en rondom de werkplaats, de andere ondernemer richt zich voornamelijk op de commercie en inkoop.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand wil uitbreiden. Tevens is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder.

Reden verkoop
De huidige ondernemers willen meer tijd gaan besteden aan andere (zakelijke) activiteiten en hebben besloten tot verkoop over te willen gaan. Uiteraard zijn zij na overdracht beschikbaar om, gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Transactie
De verkoper wenst beide autobedrijven gezamenlijk te verkopen. De verkopende ondernemer staat open voor zowel een aandelentransactie als voor een activa-passiva transactie. Het onroerend goed is in eigendom van de onderneming. Verkopers hebben de voorkeur voor verhuur van het onroerend goed en aldus dat het geen onderdeel uit maakt van de transactie. De overdrachtsdatum zal in overleg worden vastgesteld. Tevens zijn eventuele financieringsvormen bespreekbaar.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!