Elektrotechnisch installatiebureau

Lokaal installatiebureau in Noord-Holland


Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een groothandel in elektrische verwarmingssystemen en elektrotechnisch installatiebureau. 

Kader
Een lokaal installatiebureau in Noord-Holland met specialisme. Naast wordt ook regionaal landelijk gewerkt.

Kansen en reden verkoop
De reden van verkoop is dat de directie zijn focus wil verleggen en zich meer wil richten op een transitie van zijn carrière. De directie is bereid om de koper te begeleiden voor de duur van maximaal een half jaar. Het is de wens van de verkoper om in 2018 een transactie te realiseren. De directie ziet veel perspectief in de komende jaren wat betreft het bewerken van de markt, het coördineren van de projecten en het tegelijktijdig actief zijn met kansrijke R&D activiteiten.

Onderscheidend vermogen
Het bedrijf onderscheid zich door de juiste balans in praktisch en theoretisch opgeleid personeel en is altijd opzoek naar nieuwe markten en ontwikkelingen. Op dit moment voorziet de directie een enorme groei in comfortabel wonen (levensloopbestendig wonen) en duurzame verwarming waarbij de activiteiten aansluiten.

Profielschets
Het elektrotechnisch installatiebureau bestaat al 50 jaar en de werkzaamheden zijn voornamelijk elektrotechnisch en installatietechnisch voor particulieren, bedrijven, aannemers en overheden. De groothandel in elektrische verwarmingssystemen bestaat ruim 25 jaar en levert elektrische verwarming voor toepassing in onder andere wegen. 

Bijzonderheden
Aanvullend op het installatiebureau is de onderneming actief als groothandel in elektrische verwarming zoals vloerverwarming, radiatoren, elektrische CV ketels, boilers en terrasverwarmers. Bij een opdracht worden de uitvoerende werkzaamheden uitgevoerd door het elektrotechnische installatiebureau. De samenwerking van deze bedrijven zorgen voor synergie. Op locaties waarbij er elektrische verwarming wordt geplaatst wordt vaak ook elektrotechnische werkzaamheden uitgevoerd en soms ook andersom.

Toekomstperspectief
De afgelopen jaren is geld, maar vooral veel tijd geïnvesteerd in het positioneren van de ondernemingen. Dit zorgt naast een toenemende omzet en een hogere score op de uitstaande offertes ook voor een stevige positie in de markt. De ondernemingen hebben een goede positie in de branche met een uitstekende reputatie en een trouw klantenbestand. Op basis hiervan kan de omzet de komende jaren verder worden uitgebouwd.

Personeel
Het elektrotechnisch installatiebureau heeft op dit moment 10 medewerkers. 1 directeur, 1 bedrijfsleider, 1 hoofdadministratie (0,5 fte), 3 chef-monteurs (3 fte) en 4 monteurs (4 fte). De werkzaamheden van de onderneming in elektrische verwarming worden tevens door dit personeel uitgevoerd. 

Locatie
De bedrijven zijn gevestigd tegen de randstad aan in Noord-Holland.

Transactievorm 
Aandelentransactie. Andere vormen zijn bespreekbaar.

Overnamesom
Nader te bespreken.

Omzet

€ 1.200.000

Aantal Fte

6-10

Regio

West Nederland

Sector

Bouw & installatietechniek, Groothandel

Type Klanten

B2B en B2C

Rechtsvorm

B.V.

Profielnummer

#23862

Brookz 500: bestel jouw exemplaar!

Brookz 500

Unieke 'Who is Who' van de Nederlandse overnamemarkt. Alle actieve (overname)advieskantoren, investeringsmaatschappijen en advocatenkantoren in één waardevolle uitgave van 252 pagina's (t.w.v. €24,95)!

Bestel nu!