Werkzaamheden op het gebied van verwarming en sanitair

Installatiebedrijf gevestigd in de regio Den Haag - Rotterdam. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 745.000

EBITDA

Op aanvraag

AANTAL FTE

2-5

REGIO

West Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30124

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Installatiebedrijf gevestigd in de regio Den Haag - Rotterdam. De onderneming houdt zich bezig met installatiewerkzaamheden op het gebied van verwarming en sanitair. Naast de traditionele wamtetechniek-werkzaamheden zoals onderhoud en plaatsen van CV-ketels, is de onderneming ook actief in dakwerk & zinkoplossingen, plaatsen van sanitair en verduurzaming van warmteoplossingen.

Klanten
De onderneming heeft een lange staat van dienst en heeft een vast en stabiel klantenbestand. Men is actief op zakelijke en particuliere markt in de driehoek Den Haag – Rotterdam – Leiden. 

Medewerkers
Naast de ondernemer zijn er drie monteurs in dienst. Ook is een personeelslid op kantoor verantwoordelijk voor planning en administratie.

Omzet
De onderneming heeft in 2019 een omzet gerealiseerd van circa EUR 745.000. De EBITDA-marge is daarbij circa 14%. De onderneming heeft beperkt last van COVID-19. Zij heeft beperkt gebruik gemaakt van NOW 1.0 en hoefde geen gebruik te maken van NOW 2.0.

Reden verkoop
De huidige ondernemer raakt op leeftijd en wil meer tijd gaan besteden aan andere activiteiten. Uiteraard is de ondernemer bereid om na overdracht gedurende een vooraf bepaalde periode betrokken te blijven bij de onderneming om zorg te dragen voor een ordentelijke overdracht.

Overnamekandidaat
De onderneming is geschikt voor een strategische partij die haar activiteiten en klantenbestand uit wil breiden. Tevens is de onderneming geschikt voor een MBI-kandidaat met kennis van de sector of voor een investeerder.

Transactie
De ondernemer wenst het volledige bedrijf te verkopen waarbij de ondernemer open staat voor zowel een aandelentransactie als voor een activa/passiva-transactie. Het onroerend goed is in eigendom van de onderneming. Verhuur van het onroerend goed is mogelijk. 

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.