Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Gespecialiseerd lederwaren fabrikant

Werkt seriematig en met stukproductie


Beschrijving

Te koop wordt aangeboden een gespecialiseerde lederwaren fabrikant. Het betreft een ontwerpstudio en atelier voor lederen toepassingen. De onderneming heeft meer dan 75 jaar ervaring op het gebied van ontwerpen en maken van klant specifieke meubels, designproducten en vele accessoires, in leder, kunstleder, trendy/design stoffen en zeilmateriaal.

Kerncijfers
De onderneming heeft nu een omzet van €350.000. De omzet fluctueert beweegt zich al jaren tussen de € 300.000 en €350.000. 25% procent van de omzet wordt gerealiseerd uit tassen. Continuïteit van verkoop ligt geborgd in eigen netwerk en een agentschap in Duitsland voor de motortassen. De tas verkoopt zichzelf op basis van de merknaam. Gemiddeld realiseert de onderneming een netto genormaliseerd winst van €38.000 per jaar. De managementvergoeding bedraagt €101.000. De winstgevendheid ten opzichte van de omzet is hoog.

Activiteiten
Onderneming is gespecialiseerd in het stofferen van diverse artikelen en materialen. Hierbij moet u denken loungebanken, bed-achterwanden, wanden poefs, toonbanken, tafels, paskamergordijnen, alles voor het interieur van bedrijven en de Retail, tevens damestassen, allerlei maatwerk hoezen voor sport accommodaties en voor de muziek industrie etc. De materialen die hierbij gebruikt worden bestaan uit leder, kunstleder of allerlei trendy design stoffen.

Producten
De producten worden met de hand gemaakt en in diverse uitvoeringen uitgeleverd (blind stikken, Engelse naad stikken, sier naad stikken etc. Daarnaast fabriceren wij in onze zeilmakerij paardentrailer achterzeilen (Rollo’s), wielhoezen etc. Ook heeft de onderneming een uitgebreid assortiment met motortassen. Deze zijn voor de export. 

Klanten
De onderneming werkt voor (internationale) grote en middelgrote klanten.

Personeel
De organisatie bestaat op dit moment uit twee part time medewerkers en 1,8 FTE directie. De onderneming is gespecialiseerd in het stofferen van diverse artikelen en materialen. 

Reden verkoop
De DGA nadert de pensioengerechtigde leeftijd en heeft de wens om de onderneming over te dragen.

Strategie
De strategie is gericht op borging en lange termijn borging van solide businessmodel waarbij wederkerige relaties centraal staan. De strategie is gericht op “klantwaarde generen” wij geven extra glans en kleur aan waardevolle bezittingen van de klant. Dit doen wij door mee te denken en te ontwikkelen met de ideeën van0 de klant.

Opschaling
Om de toekomst te borgen wordt het agentschap in Duitsland verder opgeschaald en geprofessionaliseerd waardoor de productie van het aantal lederen tassen opgeschaald kan worden. De marge zal hierdoor verdubbelen naar €70.000 per jaar.

Uitgangspunt
De DGA wil graag betrokken blijven na de verkoop, maar is geen must.

Omzet
€ 350,000
Winst
Nettowinst € 40,000
Aantal FTE
2-5
Regio
Oost Nederland
Sector
Industrie & productie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#27542
Rechtsvorm
B.V.