Interieurbouwbedrijf

Met interessante klantenportefeuille
Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 1.450.000

EBITDA

Nettowinst € 136.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Zuid Nederland

SECTOR

Bouw & installatietechniek
Industrie & productie

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#28123

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. De directeur-aandeelhouder heeft het bedrijf 20 jaar geleden opgericht. Vanaf 2003 vinden de activiteiten plaats in een besloten vennootschap. De productiemiddelen zijn ondergebracht in de holding en worden verhuurd aan de werkmaatschappij. Deze zullen wel onderdeel zijn van de transactie.

Vestiging
Het bedrijf is gevestigd in zuid-oost Brabant. Het gehuisvest in een huurpand op een industrieterrein, goed bereikbaar vanuit de doorgaande wegen. Het pand omvat productie en opslagruimte alsmede kantoor (BVO ca. 800 m²).

Reden verkoop
Wegens gebrek aan opvolging worden de aandelen van de werkmaatschappij te koop aangeboden. De directeur-aandeelhouder wil voor een nader overeen te komen periode verbonden blijven.

Activiteiten van het bedrijf
Het bedrijf produceert, levert en monteert hoogwaardige maatwerkinterieurs. Het richt zich hoofdzakelijk op de B2B-markt. De B2C-markt aan de bovenkant behoort ook tot de klantenkring. De klantenkring is gevestigd in Nederland met een concentratie op zuid-oost Nederland. Klanten zijn hoofdzakelijk eindgebruikers. Opdrachten via intermediairs (zoals bouwbedrijven, interieurarchitecten) waarmee al over langere tijd wordt samengewerkt komen ook wel voor.

Personeel
Er zijn naast de directeur-aandeelhouder, in totaal 3 medewerkers in dienst. Naast de eigen medewerkers maakt de onderneming gebruik van leerlingplaatsen en heeft men een flexibele schil van ZZP'ers. Er zijn gemiddeld ca. 6 FTE werkzaam voor het bedrijf.

Machinepark
Het machinepark is modern (CNC) en afgestemd op repeterend- en maatwerk. Het ontwerp- en productieproces is goed geautomatiseerd.

Onderscheidend vermogen
De DGA beschikt over een relevant netwerk, wat hij kan overdragen aan de nieuwe eigenaar.. Hierdoor en met uitbreiding van het vaste team is verdere groei mogelijk. De klantenportefeuille omvat regelmatig terugkerende klanten met interessante projecten.

Overige
Wegens gebrek aan opvolging wordt de onderneming te koop aangeboden. De huidige DGA wil voor een nader overeen te komen periode (1  à 2 jaar) verbonden blijven. De potentiële koper kan zijn:

  • bij voorkeur een strategische koper die synergievoordelen kan behalen en toegang krijgt tot een interessante klantenportefeuille;
  • een MBI-kandidaat die de onderneming samen met de huidige DGA en met nieuw elan de volgende groeifase in leidt.

Meer informatie?
Na ondertekening van een geheimhoudingsverklaring kan een informatiememorandum worden opgevraagd.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor strategische kopers om synergievoordelen mee te halen. Het bedrijf is ook interessant voor ondernemende MBI kandidaten met kennis van deze sector en beschikken over voldoende eigen vermogen.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!