Internationale onderneming in fotografie

Met tevens producten onder eigen label
Internationale onderneming in fotografie actief in nichemarkt. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 300.000

EBITDA

EBITDA € 100.000

AANTAL FTE

2-5

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Media, reclame & communicatie
Overig

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30337

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming met kernwaarden kwaliteit en snelheid werkt zowel voor nationale als internationale klanten. Bekende namen in deze nichemarkt kunnen tot hun klantenkring worden gerekend. De markt waarin men opereert is klein en specifiek, maar het werkveld beslaat een groot deel van de wereld. Tevens brengt men producten op de markt onder eigen label.

Medewerkers
Het personeelsbestand bestaat uit een groep goed ingevoerde professionals die flexibel inzetbaar is. Men is goed op elkaar ingespeeld, wat resulteert in kwaliteitsfoto’s met korte doorlooptijd. Het gehele werkproces is volledig geoptimaliseerd en gestroomlijnd en gebeurt volledig onder eigen beheer. Men is hierdoor in staat snel in te spelen op behoeftes van klanten zonder concessies te doen aan de kernwaarden.

Activiteiten
Voor een groot aantal vaste opdrachtgevers voeren ze jaarlijks vele reportages uit. Dit resulteert in toenemende omzet en brutowinst. In de laatste drie jaar is de omzet jaarlijks met 10% gestegen. De onderneming is constant op zoek naar verbeteringen en innovaties zodat zij ook haar leidende positie blijft houden in de toekomst.

Bijzonderheid
Door de werkwijze beschikt de opdrachtgever in no-time over een eindresultaat van het hoogste niveau.

Omzetindicatie
De omzet was in 2019 € 300.000,-. De groeiprognose voor de omzet in de komende jaren is ca. 10% per jaar met de EBITDA van € 90.000,- in 2019 en een verwachte EBITDA in 2020 van € 125.000,-.

Geschikt voor

  • Zelfstandig opererende fotograaf met ondernemersdrang en toekomstvisie;
  • Bedrijf in (reportage-)fotografie die uitbreiding en/of risicospreiding zoekt;
  • Bedrijf die al actief is in de fotografiebranche en extra omzet wil toevoegen.

Reden voor verkoop
De reden dat de ondernemer dit bedrijf nu in de markt zet is gelegen in het feit dat hij in 2015 een tweede bedrijf is gestart en deze onderneming zich in een groeispurt bevindt, wat nu al zijn aandacht vereist.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100% belang) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan een aandelentransactie, waarbij u aandeelhouder wordt van de huidige onderneming.

Investeerder uitgelicht


MKB Fonds, lange termijn investeerder voor het MKB.
Ondersteunt bij gefaseerde bedrijfsopvolging (pre-exit), professionaliseren en groei middels buy and build strategieën. Wij hebben geen vaste investeringstermijn, dit geeft rust en mogelijkheid tot het uitvoeren van een lange termijn strategie.