Marktleider in oprichten van coöperaties

Werkzaamheden in franchise-format uitgevoerd
Marktleider in het oprichten van coöperaties ter overname aangeboden. Neem contact op via Brookz
OMZET

€ 270.000

EBITDA

EBIT € 60.000

AANTAL FTE

1

REGIO

Niet locatiegebonden

SECTOR

Franchise
Zakelijke dienstverlening

TYPE KLANTEN

B2B en B2C

PROFIELNUMMER

#30629

RECHTSVORM

Op aanvraag

Beschrijving

Marktleider in Nederland in het opzetten van coöperaties, o.a. voor samenwerkende ondernemers, start-up, crowdfunding en maatschappelijke initiatieven. Duidelijke profilering en aantrekkingskracht in de markt. Een goede aanvulling voor een notariskantoor, boekhoudkantoor, organisatieadviesbureau of juridische dienstverlener die zich in deze niche wil profileren.

Bijzonderheden
De organisatie is sinds 2010 actief en groeit de laatste jaren met circa 15% per jaar. De werkzaamheden worden in een franchise-format door zes part-time adviseurs uitgevoerd, ondersteund door een vaste jurist en twee notariskantoren. De website trekt circa 4.500 unieke bezoekers per maand en het thema coöperatief ondernemen wordt steeds actueler.

Reden voor verkoop
De organisatie richt zich nu vooral op het oprichten van nieuwe coöperaties, maar verder worden er geen doorlopende diensten aangeboden aan de meer dan 1.000 opgerichte coöperaties in het bestand. De huidige initiatiefnemer heeft zoekt hiervoor een nieuwe eigenaar die de kansen ziet en ook uitvoeringscapaciteit heeft en de organisatie versneld kan laten groeien. 

Aangeboden belang
Een meerderheid tot 100% van zowel het franchise-concept als de coöperatie waar de klanten nu zaken mee doen. De huidige eigenaar wil eventueel nog een aantal jaren als franchisenemer aan het concept verbonden blijven, en op deze manier ook zelf klanten blijven bedienen.

Geschikt voor
Zakelijke dienstverleners op het gebied van bedrijfsstructurering, finance, fiscaliteit maar ook organisatieadviesbureaus die zich willen profileren op coöperatieve samenwerkingsvormen.

Bedrijf verkopen?

Plaats dan nu een anoniem verkoopprofiel op Brookz en breng uw bedrijf onder de aandacht van 35.000+ ondernemers en investeerders!