Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Meerderheidsbelang in ecologisch bouwbedrijf

Vervult voortrekkersrol op gebied van circulair en duurzaam bouwen


Beschrijving

Ter overname wordt aangeboden een meerderheidsbelang aan in een ecologisch bouwbedrijf gevestigd in Noord-Nederland. De onderneming heeft een goede reputatie door de kwaliteit van haar dienstverlening en vervult een voortrekkersrol op het gebied van circulariteit en duurzaamheid. De liquiditeitspositie van de onderneming is op korte termijn uitdagend.

Activiteiten
De activiteiten van de onderneming zijn gericht op het vergroenen van de bouw door het verkopen, engineeren en begeleiden van i) de bouw van (seriematige) woningen en utiliteit en ii) de ontwikkeling en producering van ecologische bouwmaterialen onder eigen label.

Specialist
Het bedrijf is specialist op gebied van de ontwikkeling, productie en het bouwen met hout. Ze voorziet met haar ecologische projecten in infrastructuur, woningen en gebouwen van een kleine voetafdruk.

Markt
De onderneming genereert haar opbrengsten met name in de zakelijke markt, de particuliere markt wordt kleinschalig bediend om innovatieve producten te ontwikkelen en de producten onder de aandacht te brengen (marketing).

Ecologisch
Maatschappelijk verantwoord ondernemen heeft de onderneming hoog in het vaandel staan. Zij hanteert een cradle to cradle-principe als basis voor de bouwketen en streeft ernaar met haar activiteiten een zo groot mogelijke impact te maken in de bouw door efficiënt ecologisch bouwen mogelijk te maken.

Investeringskans
De ondernemer is op zoek naar een investeerder of strategische partij voor het operationeel neerzetten van een stevige fundering en de realisatie van groei om hiermee het potentieel in de markt te benutten. In ruil daarvoor is de eigenaar bereid een meerderheidsbelang te verkopen. De onderneming heeft een geprognotiseerde omzet van € 8.000.000 en een geprognotiseerd operationeel resultaat van € 400.000.

Structuur en organisatie
Naast de eigenaren is er 18,5 FTE in dienst bij de onderneming, waarvan zeven timmermannen en drie meester-houtbewerkers. Het personeel is goed geschoold, gemotiveerd en betrokken bij het bedrijf.

Reden verkoop
De onderneming biedt kansen om verregaande kennis op het gebied van ecologisch bouwen te verkrijgen. Hiermee is er de kans om vanuit de voortrekkersrol te groeien naar een leidende marktpositie. Om dit te realiseren zoekt zij een meerderheidsaandeelhouder. Op korte termijn zijn er liquiditeitsuitdagingen.

Overnamekandidaat
De geschikte kandidaat-koper is een landelijke strategische partij actief in de bouwsector die zich herkent in het belang om ecologisch/circulair te bouwen. De partij wenst te innoveren en op ecologisch gebied te groeien door een (gedeeltelijke) overname.

Transactie
De verkoper wenst een meerderheidsbelang in haar bedrijf te verkopen in de vorm van een aandelentransactie.

Verdere procedure / contactgegevens
U kunt in contact komen met de verkopende partij door onderaan het profiel een reactie te plaatsen. Bij wederzijdse interesse zal na het tekenen van een geheimhoudingsovereenkomst verdere informatie worden verstrekt.

Omzet
€ 8,000,000
Winst
€ 400,000
Aantal FTE
11-20
Regio
Noord Nederland
Sector
Bouw & installatietechniek
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28749
Rechtsvorm
B.V.