Volledige profiel zien?

Registreer u hier gratis & gemakkelijk


Klik hier om in te loggen

Portefeuille content- en uitgeverijproducten (in print)

Uitgeverij / content & creatie


Beschrijving

De portefeuille bestaat uit een klein aantal titels die deels in eigen beheer worden uitgegeven en deels bestaat uit uitgaven die in opdracht worden uitgebracht. Het zijn allemaal printuitgaven. De jaarlijkse omzet bedraagt in 2019 ongeveer € 266.000 met een gemiddelde marge van rond de 45%. Alle huidige opdrachten en eigen uitgaven zullen in 2020 worden gecontinueerd en momenteel lopen er twee serieuze offertetrajecten bij potentiële nieuwe opdrachtgevers.

Reden verkoop
Wegens heroriëntatie en behoefte aan focus op twee nieuwe zakelijke uitdagingen biedt een uitgeverij haar portefeuille van uitgeverijproducten (in print) aan.

Bijzonderheden
Als gevolg van de strategische keuze besteedt de onderneming vrijwel alles uit, waaronder vormgeving, drukkerij, tekstschrijven en fotografie. De eigenaren richten zich op het accountmanagement, de concepten en de kwaliteitscontrole. De gemiddelde tijdsbesteding per week voor de beide vennoten bedraagt 24 respectievelijk 12 uur per week. Er is verder geen personeel in dienst.

Pand
De huidige onderneming is gevestigd in een eigen kantoorpand. Het is goed mogelijk om de portefeuille over te dragen , zonder de verplichting tot huur of koop van het huidige bedrijfspand. Er zijn geen andere activa of passiva die ter overname worden aangeboden. De overname betreft alle relevante contracten, klant- en leveranciersgegevens, afsprakenhistorie en een externe harde schijf met daarop de concepten, de huisstijlen en alle historische producties.

Synergievoordelen
De portefeuille biedt goede perspectieven en synergievoordelen voor een uitgeverij of onderneming die zich specialiseert in content en creatie, welke opzoek is naar uitbreiding van haar aanbod van titels en klantengroep. Synergievoordelen zijn eenvoudig te realiseren, afhankelijk van de wijze waarop de gegadigde haar eigen dienstverlening momenteel heeft ingericht.

Bereidheid huidige eigenaars
De huidige eigenaar en zijn vrouw zijn bereid mee te werken aan een goede en soepele overdracht van de portefeuille aan de koper.

Transactievorm
Het betreft een activa passiva transactie vanuit een bestaande vennootschap onder firma.

Meer informatie?
Na ondertekening van een geheimhoudingsovereenkomst wordt meer informatie beschikbaar gesteld.

Omzet
€ 266,000
Aantal FTE
1
Regio
West Nederland
Sector
Media, reclame & communicatie
Type klanten
B2B
Profielnummer
#28074
Rechtsvorm
VOF