Met een goede omzet/winst-verhouding

Tuincentrum Met goede reputatie en uitstekende omzet-winst verhouding. Neem contact op via Brookz

OMZET

€ 3.600.000

EBITDA

Nettowinst € 548.000

AANTAL FTE

11-20

REGIO

West Nederland

SECTOR

Agri & food
Detailhandel

TYPE KLANTEN

B2C

PROFIELNUMMER

#30404

RECHTSVORM

B.V.

Beschrijving

De onderneming is reeds meerdere decennia gevestigd op de huidige locatie en heeft een goede reputatie en naamsbekendheid in de regio. Daarnast heeft het bedrijf een goede omzet/winst-verhouding. De onderneming is bijna 40 jaar geleden opgericht door de huidige eigenaren. 

Producten
Het assortiment is ruim, met o.a. tuin- en kamerplanten, bloempotten, barbecues, kerstartikelen, benodigdheden voor dieren, tuinonderhoud en vijveraanleg en -onderhoud, evenals accessoires voor binnen en buiten, cadeauartikelen en streekproducten.

Verkoopkanalen
Een deel van het assortiment wordt ook aangeboden via webshops die aan het tuincentrum gelieerd zijn. Dit e-commerce bedrijf wordt op dit moment apart aangeboden via Brookz. Bij overname van beide bedrijven is volledige omnichannel mogelijk.

Locatie
De onderneming is in Zuid/West-Nederland gevestigd. Het onroerend goed waar de onderneming gevestigd is, is eigendom van de ondernemer en onderdeel van de transactie. De bedrijfswoning is niet in de prijs inbegrepen maar kan eventueel wel overgenomen worden.

Reden voor verkoop
De huidige ondernemer heeft een leeftijd bereikt waarop hij/zij de onderneming wenst te verkopen.

Aangeboden belang
De verkoper wenst het volledige bedrijf (100%) te verkopen.

Transactievorm
De verkopende ondernemer geeft de voorkeur aan activa/passiva- en aandelentransactie.

Geschikt voor
Deze onderneming is interessant voor investeerders of  voor ondernemende MBI-kandidaten met kennis van deze sector. Bijkomend voordeel is de mogelijkheid om dit bedrijf over te nemen gezamenlijk met het e-commerce bedrijf dat hieraan verbonden is. De combinatie maakt dit tot een omnichannel bedrijf. Uitermate geschikt voor kandidaat kopers die zowel online als offline omzet willen genereren.

Opleiding uitgelicht

Alex van Groningen

In de leergang M&A van Alex van Groningen kom je alles te weten over overnames, bedrijfswaardering en succesvolle integratie. Experts nemen je mee door het gehele overnameproces.